Adel verplicht, Maastricht

Inmiddels zijn we een paar maanden verder. Vandaag 10 september 2011 krijg ik het fraaie filmpje van de opening en heb dat op de website geplaatst (onderaan dit bericht). Niemand heeft mij nog goed en overtuigend kunnen uitleggen waarom ‘sluiting’ van Maastricht een goede oplossing zou zijn. Daarbij doel ik op het verdwijnen van medisch kenniscentrum. Dat is op zijn zachts gezegd toch wel wonderlijk.
———————————————————————————————-

Ik snap er geen BAL van

Bericht over 15 juni 2011 Stadhuis Maastricht:

Feestelijke opening van Wasogbal2011

Nee, geen dansfestijn, maar een internationaal wetenschappelijk congres van 250+ deelnemers. Ik heb daarover al eerder bericht. De naam Wasogbal-met 5 medeklinkers lastig te onthouden en uit te spreken, staat voor een congres over sarcoidose, een grillige systeemziekte.

Presentatie Wasogbal 2011

Via een video boodschap laat burgemeester Onno Hoes weten hoe trots hij is op dit congres in Maastricht

Maar ook hoe het team borg staat voor hoogstaand onderzoek en behandeling. Inmiddels is het meerdaagse congres in het MECC van start gegaan. Volg ons via #Wasogbal2011 op Twitter. Prof.Dr.Marjolein Drent wordt met name genoemd. Rector-magnificus Mols doet er in hoogst eigen persoon nog een schepje bovenop. Hoe laat zich dit rijmen met de aankondigde sluiting van het centrum? Een zeer bevreemdende ervaring. De gehele dag hebben 400+ patienten en familieleden hun waardering laten blijken. Lees een verslag hier.

Kijk en luister naar de officiele statements en presentaties tijdens de opening in het Gemeentehuis van Maastricht op 15 juni 2011.

Snapt u het?

(De)concentratie van de zorg?

Is dit wel toevertrouwd aan individuele instellingen en centra???