Letterlijk Blind Vertrouwen

Dat je dit inderdaad letterlijk moet nemen blijkt

als Esther Crombach achter het spreekgestoelte plaats neemt. Zij is een van de sprekers op het congres (voorafgaande aan Wasogbal2011 te Maastricht) 15 juni 2011 met als titel

‘leven met een chronische aandoening’

Esther Crombach 15 juni 2011

Een lezing van drie kwartier die klinkt als een klok

Hoe Esther binnen 48 uur op haar elfde jaar blind wordt. Hoe Esther er desondanks in slaagt om- mede dank zij toegewijde ouders -nieuwe ’tussendoelen’ te stellen. Bij het wielrennen bijvoorbeeld. Haar lezing valt goed bij haar gehoor, een programma in Maastricht voor mensen met een chronische aandoening en hun relaties. Het ‘blind vertrouwen’ gaat zover dat zij soms gewoon de pincode afgeeft aan een winkelmedewerker.

Onlangs is een fraai boek van 208 pagina’s uitgekomen onder de titel “Blind Vertrouwen’. De cover bevat dezelfde tekst in braille. Ook is er een afbeelding van een schilderij van het (rechter) oog van Esther. In 2005 geschilderd door vader Harrie Crombach. Het boek is een aanrader voor een brede doelgroep. Ook doet het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid er goed aan doen om Esther te contracteren voor een lezing.

Zie hier een impressie van het congres: