Jij bent toch ook business angel

Het was dankzij een tip na een webinar

Een van de sprekers had ik gelinkt. Hij attendeerde mij op een serie van identieke voordrachten.

Jij bent toch ook business angel

Dynamiek
Inderdaad organiseert Henning Piezunka, Hoogleraar verbonden aan het prestigieuze INSEAD (Parijs) een serie identieke webinars van steeds 3 uur. Niet alleen over businessangels, trouwens. Zijn toelichting aan het eind van de bijeenkomst op 24 september 2020. Mijn vader zei dat ik zo veel meer belangstellenden kon bereiken. Nou dat is ook het geval, want per jaar heb ik normaliter 200 studenten. Bij deze bijeenkomst staat de teller meteen al ver boven de 100. Deelnemers uit de gehele wereld. En hij organiseert van een lezing met deze opzet online 27 stuks!! Een ongelooflijke voordracht. De spreker houdt er een zeer hoog tempo op na. Leest en reageert ondertussen mondeling op de continue chats. Multitasking!! Ik heb ook ontzettend veel opgestoken.

Cricket
Een van de dingen waar hij het over heeft. Tegendraads Denken. Henning noemt het voorbeeld van een man uit India die in een gezelschap poneert dat in West-Europa over een aantal jaar cricket topsport zal zijn. Iedereen begint te lachen. Maar dat is nu juist tegendraads denken. Want dat betekent dat hij waarschijnlijk voor weinig geld licenties kan kopen, spelers aantrekken enz.

Tegendraads Denken
In het laatste deel van de 3 uur komt Henning met een verzoek. Willen deelnemers op de proppen komen met een hoogst onwaarschijnlijke hypothese. Iemand brengt in dat over x jaar 80% van de Europeanen vegetariër zal zijn. We worden verzocht via de chat te reageren. De antwoorden rollen binnen. Yes, yes, yes… De meeste aanwezigen blijkt het daarmee eens te zijn! Daarmee is het voorstel eigenlijk alweer minder interessant. Niet goed genoeg voor een revolutionair businessplan, zo schiet Henning het af. Immers beslist niet uniek.
Een Indiër veronderstelt dat over x jaar Indiase topsporters een doorslaggevende rol gaan krijgen bij de Olympische Spelen. Dat gelooft bijna niemand. Dus volgens Henning een uitstekend voorbeeld van tegendraads denken! Iets mee doen! Onderstussen: de dia’s vliegen voorbij.

Motivatie
Waarom doen mensen mee met deze cursus? Vier gedachten: oppikken van informatie, inspiratie opdoen, het opslaan als een oester en ervaren ongemak hanteren.
Maak vooral aantekeningen is zijn opdracht. De tekst en de presentatie worden beslist niet gedeeld. Dat is namelijk zinloos. Niemand kijkt er later nog naar

Meedoen? Misschien kan het nog:

https://www.eventbrite.com/e/insead-workshop-venture-capital-business-angels-and-starts-ups-tickets-117874211941?aff=erelexpmlt