Simulatie

Serious Gaming

Alma Schaafstal

Hoofddocent Hogeschool Windesheim

vrijdag, 01 juni 2012 16:00

Tijdens het Kreatief Café van vrijdag 1 juni is Alma Schaafstal te gast. Zij zal voorbeelden van serious games laten zien, nieuwe trends bespreken, en ingaan op onderliggende businessmodellen.

Toekomstperspectief

Games hebben de toekomst. Behalve dat games worden gespeeld door jong en oud, man en vrouw, hebben games ook hun weg gevonden op het gebied van marketing, werving en selectie, en training. Ook in de zorg en het onderwijs zijn inmiddels veel initiatieven ontplooid om games te ontwikkelen voor verschillende doeleinden: meer bewegen en gezonder leven, opleiden van medische professionals, ondersteuning van revalidatie, basisonderwijs zijn slechts enkele voorbeelden.

Expertise

Alma Schaafstal is sinds 1 maart hogeschoolhoofddocent Serious Gaming bij Windesheim. Daarvoor was ze als directeur van de Taskforce Innovatie betrokken bij de ontwikkeling van een aantal grote initiatieven voor de game-industrie, waaronder Level Up!, het Expertise Centrum Games en Game-Design, Zorg(en) voor Morgen en Patientveiligheid. Alma is ook betrokken bij de ontwikkeling van GATHER: de input vanuit de game-sector voor het Topteam Creatieve Industrie, en was in het verleden een van de ontwikkelaars van GATE, een voorstel van 10 Mio uit FES middelen. Alma heeft een grote passie voor met name serious games.

Praktische informatie

Datum: 1 juni 2012
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Locatie: Koperen Kees, Spinhuisplein 14 in Zwolle
(tekst KIZ website)

Aanvullend Actiefoto