Nederland van twee snelheden

Isalaklinieken

Marjanne Sint trekt conclusies

Zorgkosten

Dat is het probleem volgens Marjanne Sint ,Voorzitter Raad van Bestuur van de Isala klinieken. De groei van de zorgkosten loopt elk jaar uit de pas met ons gezamenlijk inkomen (bnp). Dat kan zo niet doorgaan, zeker nu de economische groei tot stilstand dreigt te komen. Daarvoor zijn meerdere verklaringen, die de spreker op de haar overtuigende wijze weet uit te leggen.

Hoe houden we de zorg gezond

Zeker, de Isala klinieken zullen geld bijleggen waar dat nodig is. “Dure” patiënten zullen beslist niet worden geweigerd. Maar er komt wel heel veel tegelijk op het bordje.

Tineke van Lenthe (Innovatiemanager) opent bijeenkomst Zwolle

Tineke van Lenthe

Traditie

Tineke van Lenthe (Innovatiemanager bij de gemeente Zwolle) kan tevreden zijn over de opkomst bij de lunch bespreking in de burgerzaal. Niet alleen B&W maar ook vertegenwoordigers uit de zorgsector, zorgverzekeraars en gewone burgers zijn op de titel afgekomen dinsdag de 15e november 2011. Zoals burgemeester Henk Jan Meijer het verwoordt: dit type bijeenkomsten is inmiddels een traditie aan het worden en we geven graag het woord aan onze relaties. In dit geval dus de Isala klinieken.

Marjanne Sint

DaVinci

Marjanne Sint staat uitvoerig stil bij de innovaties. Er wordt voor een half miljard euro een prachtig ziekenhuis neergezet. De feitelijke ingebruikname wordt verwacht in augustus 2013. Inmiddels zijn we echt aan het vernieuwen. Wat te denken van de DaVinci operatierobot van € 2,3 miljoen. Die wordt niet alleen door de uroloog, maar ook door de hartchirurg gebruikt. Maar ja, een nog groter bedrag moet worden besteed aan de systemen ten behoeve van de nieuwe financiering ( Voluit: Diagnose behandel combinatie op weg naar transparantie oftewel DOT. Hoe bedenk je het!).  Er is nog ruim de tijd voor vragen en discussie. Daarvan wordt enthousiast gebruikgemaakt. Hier een fragment (< 2 minuten):