MC Groep Online

Depressie

Start online Zelfhulp cursus

Mensen met milde depressie

Onderdeel eHealth programma MC Groep

MC Groep biedt vanaf 1 januari de zelfhulpcursus Kleur je leven voor mensen die last hebben van somberheid of een milde depressie. Via dit online programma leren zij om plezier in hun leven (terug) te krijgen en de toekomst positief en met zelfvertrouwen tegemoet te zien. De deelnemers krijgen online begeleiding van een psycholoog van MC Groep en hoeven voor de therapie dus niet meer naar het ziekenhuis toe. De patiënt kiest zelf wanneer en waar hij/zij met de lessen aan de slag gaat, want alles verloopt via internet. Informatie over de online zelfhulpcursus en mogelijkheden om zich aan te melden, is te vinden op de website: e-health.mcgroep.com. Hier staat ook welke zorgverzekeraars de behandeling vergoeden.

Cursus

De online cursus Kleur je leven bestaat uit 8 lessen en 1 opfrisles en leert mensen hun stemming te verbeteren. De lessen bestaan uit schriftelijke en gesproken informatie, korte films en opdrachten. Tijdens de lessen krijgt de patiënt instructies en er wordt gekeken hoe het tijdens en na de cursus met de patiënt gaat. Op de website e-health.mcgroep.com staat een zelftest waarmee geïnteresseerden kunnen nagaan of de cursus voor hem/haar geschikt is.

Prof. Christina van der Feltz van Trimbos Instituut (2009)

Trimbos

De zelfhulp cursus Kleur je leven is ontwikkeld door het Trimbos-instituut en is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat Kleur je leven helpt bij het verminderen van depressieve klachten. De cursus is door het Centrum Gezond Leven van het RIVM erkend als bewezen effectief.