Pijpenstelen

Nostalgie

‘Buffelhoorn terug van weggeweest’

Luister naar verschil Hollands en Duits conducteursfluitje!

Paulien Andriessen presenteert haar boek ‘Het regent Pijpenstelen’ op 11 november 2011 in Aalten. Meer specifiek in de Aaltense Musea, die steeds meer plaats inruimen voor de voormalige Hoornindustrie.

Paulien Andriessen

Aalten

Deze locatie is passend, want de enige plaats in Nederland waar hoornindustrie is gevestigd geweest. In dit specifieke geval gaat het over de voormalige fabriek van de familie Peters, waarvan Paulien ook deel uit maakt. Trouwens,buffelhoorn is weer helemaal in, aldus Paulien Andriessen.Vorig jaar is prinses Maxima gesignaleerd met een tasje van buffelhoorn. Sinds schildpad verboden is, zijn ook hoornen brillen in de mode gekomen.
Luister zelf door te drukken op de knop hieronder:
Pijpenstelen 11nov2011 Speech by gussjan

Pijpenstelen

Het fraaie boekwerk ‘Het regende Pijpenstelen’ is een uitgave van FAGUS uitgeverij. Uitgever Hans de Beukelaer verdient een pluimpje voor de zoveelste publicatie die refereert aan het vaderlands cultuur-historisch erfgoed. De Industriele geschiedenis van ons land en meer in het bijzonder de Achterhoek verdient meer aandacht. We kunnen in deze tijd met verwondering en bewondering kijken hoe destijds de zaken zijn aangepakt.