Kwaliteitsbeleid Specialisten

Ambities medisch specialisten centraal op 1e Nationaal Kwaliteitscongres

Op 3 november 2010 vindt in de Domus Medica in Utrecht het eerste Nationaal Kwaliteitscongres Medisch Specialisten plaats. De Orde van Medisch Specialisten (Orde) en de wetenschappelijke verenigingen geven tijdens een kwaliteitsmarkt, workshops en een symposium inzicht in de resultaten van hun kwaliteitsbeleid en presenteren hun ambities voor de toekomst: kwaliteit is topprioriteit en het vanzelfsprekende domein van de medisch specialist.

Het debat over de kwaliteit van de medisch-specialistische zorg in Nederland is actueler dan ooit

Voor zowel inspectie, zorgverzekeraars en natuurlijk patiënten is de kwaliteit van de zorg een belangrijk maatschappelijk thema. De wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten en de Orde hebben de afgelopen jaren veel gedaan aan het continu verbeteren van de kwaliteit van de patiëntenzorg. Dit heeft onder meer geresulteerd in honderden projecten die de kwaliteit van zorg verbeteren, het functioneren meetbaar en transparant maken en verantwoordelijkheden helder maken.

Stichting Historisch Verpleegkundig Bezit

Balans

Op het 1e Nationaal Kwaliteitscongres Medisch Specialisten wordt de balans opgemaakt en worden de ambities voor de komende jaren gepresenteerd. Kwaliteit is topprioriteit voor alle medisch specialisten: zij zijn het aanspreekpunt en de gids. Het Kwaliteitscongres bestaat uit drie onderdelen: een kwaliteitsmarkt, workshops en een symposium ter gelegenheid van het afscheid van dr. L.H. van Hulsteijn, internist, voorzitter van de Raad voor Wetenschap, Opleiding en Kwaliteit van de Orde voor Medisch Specialisten. Op de kwaliteitsmarkt en tijdens de workshops presenteren de wetenschappelijke verenigingen diverse spraakmakende kwaliteitsprojecten en wisselen medisch specialisten kennis en ideeën uit. Tijdens het symposium geven prominente sprekers, onder wie directeur-generaal L.A.M. van Halder, van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en hoofdinspecteur W.M.C.L.M. Schellekens van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, hun visie op de ontwikkelingen op het gebied van medisch-specialistische kwaliteit.

Meer informatie: kijk op de website van het congres: