Just Storytelling

No Story, No Glory

Theo Hendriks

Boek van 225 pagina’s

Helaas is een verhaal, een story als zodanig lang niet altijd glorieus, maar soms verdrietig. De actualiteit van week 29  levert veel materiaal voor Storytelling. Bijgaande foto maakte ik op de vrijdagochtend 18 juli 2014 0m 07.45 uur in Zwolle. U en ik weten vandaag de dag zonder toelichting direct wat hier woordeloos mee wordt gezegd. Een Nederlandse vlag die halfstok hangt. Maar voor de wat langere termijn is een begeleidende tekst wenselijk. Iets over vlucht MH17.

Zwolle, vrijdag 18 juli 2014, 07.45 uur

Associatie

Het is juist dezer dagen dat ik het boek ‘No Story, No Glory’ van Theo Hendriks lees, dus de associatie met de crash van MH17 is beslist niet geforceerd of gekunsteld. Dat is trouwens een van de dingen waarop de auteur nadrukkelijk attendeert. Doe dat niet! Kijk naar dingen in het dagelijks leven, kleine details die soms in een keer het hele verhaal vertellen. Het is net als leesplankje: Elk woord heeft eigen plaatje (en andersom!)

Waarover gaat het boek?

De fijne kneepjes van storytelling leren. Met name voor toepassing in een bedrijfsomgeving. Dat is het doel van dit boek  en daarin slaagt de auteur. Acht hoofdstukken van rond de 30 pagina’s. Met dank van de auteur aan zijn helden, gangmakers en helpers. Zijn broer John, maar ook Ivanhoe, Wesly Snijder en Barack Obama. Theo Hendriks kreeg de 2010 European Excellence Award. Hij heeft zich toegelegd op change communication. Maar ook schrijft hij corporate stories voor bedrijven en organisaties. Verhalen als een user manual voor het menselijk leven. ‘Echte leiders kennen het ware geheim van verhalen’ aldus de auteur Theo Hendriks.

Aanrader?

Zeker is No Story, No Glory een boek dat prettig leest en heel veel lessen bevat voor een heel ruime doelgroep, zoals u en ik.