ICE-adres

Bericht Ambulancedienst

Oproep

GSM doorspitten

Medewerkers van ambulance diensten maken vaak mee dat de patient wel een mobieltje bij zich heeft, maar dat ze de hele gsm moeten doorspitten om het telefoonnummer te vinden van ouder/partner. Ze zijn een paar jaar geleden tot een slimme oplossing gekomen.De zgn ICE code. Het zou een goed idee zijn, mocht er een standaardnaam zijn die overeenstemt met de te contacteren persoon.

Uw auteur maakte hier smak met fiets, die gemakkelijk slecht had kunnen aflopen

ICE

Voorgesteld wordt dat iedereen in zijn GSM een adres creëert onder de naam “ICE” (=In Case of Emergency). Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon die moet gecontacteerd worden in geval van nood. “ICE” is internationaal erkend als afkorting. Vanaf dan weten de politie, de ambulanciers, de dokter, enz… steeds wie ze moeten contacteren. Indien je verschillende nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3 ,…

Actie

Het is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan. Creëer nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in je GSM; stuur deze mail door naar zoveel mogelijk personen, dan pas zal deze naam bekend en gebruikt worden. NB. Trouwens er zijn ook al APPs.