Z-Woord: nieuw taboe?

H-woord bespreekbaar

Extra tegenvallers

Departementen zelf oplossen

Stelling: het Z-Woord wordt het volgende taboe. Het H-woord is allang niet meer onbespreekbaar. Dat de Hypotheekrente aftrek zijn langste tijd gehad heeft lijkt immers aannemelijk. De bijl ligt aan de wortels van dit instituut. Al houden sommige partijen deze bijl wat uit het zicht tot de verkiezingen. De premie voor de zorg wordt ongetwijfeld een heet hangijzer. Vandaag werd aangekondigd dat er nog eens extra tegenvallers zijn en de departementen dat zelf moeten oplossen. Welke departementen? Juist, de zorgsector! De stijging van de zorgkosten (het Z-woord) jaagt de burger schrik aan! Het heeft iets van het rommelen van een vulkaan!

Door auteur gemanipuleerde kop (Volkskrant)

Afleidingsmanoevres

Het imponeert als afleidingsmanoevres (en ook een simplificatie) om de overschrijdingen toe te rekenen aan een paar dokters. Zie ook het artikel van de hand van Prof.Dr.Doeke Post: Flink bezuinigen op de zorg? Vergeet het maar:

Doeke Post (Stentor) Vergroten? Dubbelklik !

Premiedruk

De premiedruk kan dan wel worden gemanipuleerd door elementen uit de basisverzekering te halen. Maar dat is cosmetiek. Zorg wordt gewoon duurder. En aftrekposten? Dat moet je maar afwachten! Ook innovaties vragen om een voorinvestering alvorens deze resultaat sorteren zoals goede zorg voor een lagere prijs. Zet vaart achter eHealth. Meer weten over innovaties? Zie filmpje.  Bij dit rapport ben ik betrokken geweest.