(S)tree(t) View

Eikenstraat

Acacia

Google helpt met bomen

Bovenstaande items lijken niets met elkaar te maken te hebben. Toch is dat wel het geval. Na mijn bezoek aan het Historisch Centrum Overijssel (Zwolle) zie ik dat aan de achterzijde in de Eikenstraat een boom is omgezaagd. In combinatie met het straatnaambordje zou je kunnen voorstellen dat hier een eik heeft gestaan. Hoewel dat minder aannemelijk lijkt. Ik maak een foto van de combinatie. Die stuur ik op naar Cor Wobma die -letterlijk- zijn werk maakt van (omgezaagde) bomen. Het bedrijf Binthout doet niet anders. Mijn vraag: wat voor boom is dit geweest ?

Eikenstraat

Terug in de tijd

Tot mijn verrassing komt er een foto retour, waarop de boom nog intact is. Daaraan kan de collega Karst Klein (Binthout) vaststellen dat het niet om een eik, maar een acacia gaat. In de straat staan er daarvan meerdere. De oorsprong van de foto is ook meteen duidelijk, namelijk Google Street View. Zo zijn nieuwe tools behulpzaam bij prangende vragen.

Streetview 2010

Vraag

Waarom heet de Eikenstraat niet Acaciastraat? De vrienden van het het Historisch Centrum Overijssel kunnen deze vraag wellicht beantwoorden?