Sterke Teksten

Consonante

eLearning

De drie denkstappen

We schuiven aan voor een cursus tekstschrijven van Consonante. Prompt komt de vraag van cursusleider/docente Marian Stoppelenburg: wat betekent Consonante? De negen cursisten die zich voor een training op de namiddag van donderdag 11 oktober 2013 hebben gemeld krabben zich achter de oren. Iets met muziek? Het blijkt een bewuste keuze van Marian! Het is de golfbeweging, de golf van woorden, die je in de communicatie te weeg brengt als je ‘op dezelfde golflengte’ zit. De golf komt terug in het logo. Zelfs de auto voor het kantoorgebouw (van gastheer Rohde & Grahl) op het industrieterrein in Amersfoort blijkt een VW Golf!

VW ‘Golf van woorden’

Herschrijven, beoordelen, uitbesteden

“We beginnen vaak maar gewoon te schrijven zonder eerst na te denken” aldus Marian. Zij ontwikkelde een universeel format als methodiek, de Drie Denkstappen. De toepassingen zijn (her)schrijven, beoordelen en uitbesteden van zakelijke teksten. Getweeën kruipen de cursisten achter een laptop en gaan online aan de slag met een casus. Het herschrijven van de uitnodiging voor een ….cursus. Uit het leven gegrepen! Zoals Marian Stoppelenburg eerder heeft aangegeven is het – als je de juiste denkstappen zet- niet zo heel moeilijk om sterke teksten te maken. Jaren voor de klas en collegezalen hebben haar dat geleerd. Deze kennis heeft zij verwerkt in een innovatief online lespakket. Stapsgewijs (drie denkstappen met tien deelstappen!) produceert de cursist een tekst. Daarbij is er steeds een kort audiofragment en spiegelinformatie. Het verloopt allemaal heel natuurlijk.

Training door Marian Stoppelenburg (midden)

Teaser

Deze introductie geldt als een teaser voor de online cursus  (en/of een ebook). Voor de cursus is online een individueel abonnement te bestellen. kan alleen of in groepsverband (bedrijf?) worden gemaakt. En dat tegen een uiterst schappelijke prijs. Voor groeps- of bedrijfsabonnementen neem je contact op met het bedrijf, Consonante. We zijn enthousiast. Welke zijn de drie denkstappen: Doel, route en tekst !