Seven Seas Rotterdam

Het schip in

Aankomend medisch student Rotterdam campus beloofd

Sociaal experiment in 1966

De Medische Faculteit zou naar Amerikaans model de studenten aan zich weten te binden. De werkelijkheid was even anders.

Beukelsdijk Rotterdam

Huurkazerne

De studenten die daar op gehoopt hadden (zoals ik) kwamen bijvoorbeeld terecht in een soort huurkazerne aan de Beukelsdijk. De foto geeft een indruk van de stapelbedden en het geringe comfort. Vanwege het ontbreken van stoffering was het al vroeg lawaaiig door het voorbij razend verkeer. Ik herinner mij ook straalkachels op statieven, want het was al aardig fris.

Uitstel

Vertraging

Uiteindelijk -met vertraging- konden we over naar de Seven Seas de roemruchte oceaanstomer. Daarover valt zeker ook een boek te schrijven. Zelf herinner ik mij met genoegen het zwembad op het dek, waar je drijvend op de rug de Euromast (rechts op de foto) kon aanschouwen. De foto die ik maakte toont een viertal mede-studenten van het eerste uur. Goed is de naam Seven Seas leesbaar, terwijl de patrijspoorten en verderop de metalen loopplank te zien zijn.

 

van Hall, Alleman, Fetter, Franke

Klimaat

Uiteindelijk moest er wel gewerkt worden aan boord. In een binnenhut of buitenhut (of combinatie). Soms viel de verwarming uit en was het steenkoud. Een andere keer verstikkende droge hitte. Oud briefpapier was genoeg voorhanden en gebruikte ik voor aantekeningen.

Aantekeningen Biochemie

Collectors item

Onderstaande enveloppe heb ik op de kop getikt op een Postzegelbeurs op 27 november 2010. De betreffende brief is per Luchtpost vanuit Hobart (Australie) in 1961 verzonden naar een adres in de voormalige DDR. In die periode was de Seven Seas nog operationeel.