Pruiken en nano-revoluties

TEDxMaastricht

Programma 2011 compleet

Gevarieerd

Met de komst van Sophie van der Stap (het meisje met de negen pruiken), Daniel Kraft (Singularity University), Pieter Kubben, Nicolette Mak, Lawrence Sterman, Renger Witkamp, Bas Bloem en Luuk Simons is het programma van TEDxMaastricht compleet. Op 4 april betreden in totaal 24 sprekers het podium van het Theater aan het Vrijthof met hun spraakmakende ideeën over de gezondheidszorg. Al eerder zijn Wouter Bos, E-patient Dave, Frans Hiddema en Simon Sinek aangekondigd. De complete lijst is te vinden op www.tedxmaastricht.nl/program.
“We zijn er trots op om met deze sterke cast van sprekers de gezondheidszorg een grote pil van inspiratie te bieden,” aldus Lucien Engelen van het UMC St Radboud in Nijmegen en initiatiefnemer van TEDxMaastricht.

Website: www.tedxmaastricht.com

Bezoekers

Meer dan 1200 mensen hebben zich aangemeld om TEDxMaastricht te bezoeken, waarvan 900 mensen TEDxMaastricht kunnen bijwonen; bezoekers die het verschil kunnen maken in de gezondheidszorg, bestaande uit bestuurders, verpleegkundigen, politici, zorgverzekeraars, artsen en studenten. Zoals bij TEDx evenementen gebruikelijk is, zijn de bezoekers minstens zo belangrijk als de sprekers op het podium.

Simulcasts

TEDxMaastricht vindt niet alleen in Maastricht plaats. Het evenement zal live uitgezonden worden tijdens zogenaamde simulcast bijeenkomsten wereldwijd, zoals van het Karolinska Institutet in Stockholm, TEDxBasel, Darwin (Australie), Barcelona en LUX in Nijmegen. Of gewoon vanaf de TEDxMaastricht website. Een compleet overzicht van alle simulcasts is te vinden op de website van TEDxMaastricht.

Ideas worth spreading

TED staat voor Technology Entertainment Design en is in 1984 in de VS begonnen als een platform voor ideeën uit deze drie werelden. Sindsdien is het gegroeid tot een wereldwijd fenomeen waar sprekers als Bill Clinton, Oliver Sacks en Jamie Oliver het podium deelden. Met de gedachte ‘ideas worth spreading’ is het TEDx programma ontstaan. TEDx staat voor onafhankelijk georganiseerde evenementen waar mensen bij elkaar komen om een TED-achtige ervaring te delen. Volgens velen staat deelname aan een TED event gelijk aan het bijwonen van de WK-finale, of een Oscar uitreiking.

Meer informatie over TEDxMaastricht

TEDxMaastricht is een initiatief van het UMC St Radboud (www.umcn.nl) en wordt mede ondersteund door onze partners KPN (www.kpn.com) en PGGM (www.pggm.nl).
Website: www.tedxmaastricht.com
Facebook: www.facebook.com/TEDxMaastricht
Twitter: twitter.com/tedxmaastricht (hashtag #tedxmaastricht)
TEDxMaastricht community: www.dialoog.skipr.nl/tedxmaastricht (in samenwerking met mediapartner Skipr)