Politiek en AWBZ

Politiek

AWBZ

‘Durven Aanpakken’

Het kan geen lezer zijn ontgaan. De Volkskrant pakt vandaag stevig uit over de AWBZ. De volksverzekering kost handenvol geld en het einde van de groei is niet in zicht. Een grafiek -die dwars over de vouw gaat in een katern- toont de onvermijdelijke van links naar rechts stijgende lijn. Is de politiek de grote afwezige als het gaat over de discussie omtrent de AWBZ? Afgaande op de berichtgeving via Internet lijkt die theorie wel op te gaan. Over de afgelopen maand is 6860x bericht over de Politiek (grote gele cirkel) en 556 over de AWBZ(blauw). De combinatie bedraagt slechts 30 hits (overlap cirkels).Dat houdt niet over.

Volkskrant

30 Hits

Bekijken we de berichten op detailniveau, dan zien we hier en daar de naam van een politicus zoals Ruth Peetoom (CDA) en Arie Slob (CU). Trek zelf uw conclusies.

AWBZ

Al het gehele jaar is de AWBZ veel in het nieuws. De Finchline sentimentmeter laat zien dat de stemming gemengd is. De verklaring lijkt mij simpel. Die luidt ongeveer hetzelfde als het gaat om de zorgverzekering. Als premiebetaler zijn we ontevreden over de poliskosten, gaat het om ons zelf of onze familie dan moet alles uit de kast kunnen worden gehaald.