Misverstand over Patentloos

Op 18 november 2010 organiseert HayGroup weer een Life Science/Farma Meeting

met als thema ” Externe Stakeholders:regulering, regels en kwaliteit & kosten van healthcare ontwikkeling”
Annemarie van der Burg (beleidsmedewerker bij Nefarma) en uw auteur zijn gastspreker.
Het auditorium bestaat uit een tiental senior managers vanuit de sector (naast medewerkers van de HayGroup). Het geheel staat in het teken van het thema “commerciële transformatie” en wordt georganiseerd door Herman Koning en Harm van Vijfeijken van “Business Solutions“.
Omdat omdat dit initiatief nu een jaar draait, wordt een heerlijke taart aangesneden.

HAY Groep 18 november 2010

De aard van de bijeenkomst maakt het mogelijk dat een spreker niet alleen kennis brengt, maar ook haalt! Er vindt daadwerkelijke kennisuitwisseling plaats.

Een uitgelezen kans om een open vraag van hoogleraar Guus Schrijvers (Unit Zorginnovatie Van de Disciplinegroep Public Health van de divisie Juliuscentrum van het UMC Utrecht) vanuit zijne laatste Nieuwsbriefbrief aan dit uitermate deskundig auditorium voor te leggen.

Onderstaande tekst wordt geprojecteerd. De reacties zijn verhelderend.

Patentloos (Bron: Nieuwsbrief Guus Schrijvers)

Een eerste commentaar is dat op het geschreven woord levenslang copyright berust. Dus de uitgever heeft een lange terugverdientijd. Dat staat in schril contrast met de farmaceutische industrie. Het is een misverstand te denken dat farmaceutische firma’s na het aflopen van het patent niet meer het betreffende middel produceren. De promotie stopt. Dat wel. Dus de bekende firma’s hebben wel degelijk een productielijn voor generiek.

Tenslotte stelt een deskundige  “Realiseer je dat generiek en innovatief steeds meer naar elkaar toe groeien. Zo investeert de generieke industrietak  steeds meer in Research & Development”