Ombuigingen

Drie

Geen procenten, maar centen

Ombuigingen al begonnen

Als ik op de vroege zondagochtend 29 april 2012 op de stoep sta, kan ik het meteen vaststellen. De ombuigingen zijn al begonnen!! Maar dan van een ander karakter dan waarover de landelijke overheid zich het hoofd buigt…. Mijn fiets hangt scheef in de fietssteun. Mijn voorwiel blijkt flink verbogen. Als ik om mij heen kijk, zie ik dat dit lot nog twee andere herenfietsen op rij treft. Damesfietsen zijn ontzien. De dader(s) heeft in de looprichting van stadscentrum naar huis zijn volle gewicht op fietsen laten neerdalen.  Mijn fiets is de laatste in dit rijtje. Verderop in de straat wonen veel kamerbewoners. Die komen vaak aangeschoten laat thuis in het weekend. Een causaal verband?

Ombuiging…

Totaal bezopen!

Op dinsdag 15 mei  2012 bent u van harte welkom om 20.00 uur in het Regardz Event Center Nieuwe Buitensociëteit, Stationsplein 1 in Zwolle. Entree is gratis.  Aan tafel Rob Bovens, lector Verslavingspreventie, John van Boven, fractievoorzitter ChristenUnie Zwolle, Pieter Zwart, kinderarts Isala klinieken in Zwolle en Edwin Vennik, eigenaar van o.a. Timeless en Bloopers. Zij gaan met elkaar en met bezoekers in gesprek over dit onderwerp. De combinatie jongeren en alcohol blijft een probleem. Alleen al het aantal dronken meisjes is tussen 2005 en 2012 verdubbeld. Ook is bij 1 op de 5 aan alcohol gerelateerde delicten een jongere onder de 16 jaar betrokken. De vele anti-alcohol campagnes van de afgelopen jaren lijken niet het gewenste effect te hebben. Op 15 mei gaat het gesprek over de lastige cocktail van: alcohol, jongeren en wie er verantwoordelijk is voor de kosten. Ook gaat het over de nieuwe Drank- en Horecawet die gemeenten meer bevoegdheden geeft. De vraag is: gaan we het tij (nog) keren en zo ja, hoe?

Voor wie?

Voor iedereen die met dit onderwerp te maken heeft en/of geïnteresseerd is in dit onderwerp.Tijd en Locatie: Regardz Event Center Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle, Stationsplein 1, aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Kosten: Entree is gratis. Aanmelden:Voor deze activiteit hoeft u zich niet aan te melden. Voor meer informatie kunt u mailen naar: f.lange@windesheim.nl of kunt u kijken op LinkedIngroep Peper & Zout en twitter.

Spraakmakend

Peper & Zout is een reeks smaakmakende gesprekken over uiteenlopende thema’s. Levendige discussies, reflectie, live-muziek en diepgang in een luchtige setting. Deze keer is het onderwerp Totaal bezopen! Mogelijk gemaakt door Windesheim en De Stentor.