Microscoop overdracht

Beste Jan Taco te Gussinklo,   Hartelijk dank voor uw sympathieke aanbod van een microscoop!

Onze oproep heeft – tot onze verrassing en dankbaarheid – de afgelopen weken zo’n overstelpende hoeveelheid reacties opgeleverd (ongeveer 50)

dat we een keuze moesten gaan maken
We beperken ons tot een twintigtal, waaronder die van u. Binnenkort bellen of mailen we voor een afspraak om hem op te halen. De ophaaldag zal in elk geval op een zaterdag zijn. Van de ingezamelde microscopen kunnen we er een aantal kwijt bij onze eigen medische post in aanbouw en bij enkele ziekenhuisjes binnen een straal van 100 kilometer van ons projectgebied in Kenia. Er is een enorme behoefte aan, want door de zich ontwikkelende gezondheidszorg moet er onder de bevolking veel laboratoriumonderzoek plaatsvinden (m.n. bloed, urine, faeces). Wellicht zouden we zelfs ook andere hulporganisaties zoals Artsen zonder Grenzen nog van microscopen kunnen voorzien. Voorlopig hebben we er in elk geval genoeg om al vele medici en laboranten in Afrika blij te maken.

Hartelijke groet,

Dick van Rietschoten
Janny Wolters

Stichting Pembetatu
www.helpkenia.nu
Laan van Poot 152
Den Haag

Overdracht microscoop op 7 januari 2011 (Zwolle)

————————————————————————————————————————————————————-
Wednesday, August 04, 2010 8:42 AM
Geachte collega,

Ik reageer op uw advertentie in Medisch Contact

Met belangstelling heb ik de website van Pembetatu bekeken. Vanuit mijn studententijd bewaar ik mijn zeer fraaie Reichert microscoop met alles er op en eraan in bijbehorende kist. Zoiets doe je niet weg, temeer omdat wijlen mijn ouders hiervoor krom hebben moeten liggen.   Met genoegen stel ik  deze echter voor een goed doel ter beschikking. Dat past ook helemaal bij mijn ouders visie.  Graag hoor ik hoe u desgewenst de microscoop wilt (laten) ophalen. Als daaraan kosten zijn verbonden dan wil ik die in de vorm van een donatie achteraf voldoen.
Met vriendelijke groet,
Jan Taco te Gussinklo