Marktwerking Zorg . Score 28-22.

Het overzicht past op een A3 ,die je als Argumentenkaart voor 7,50 Euro (met bezorgkosten 9,95) kunt bestellen  http://www.argumentenfabriek.nl/argumentenkaart-marktwerking-de-zorg .

Je kunt ook nog even een op een holletje naar de sigarenboer (bestaat die nog?) voor een zaterdag editie van de Volkskrant van 29 mei 2010(pagina 24 en 25) voor 2,70 Euro.

Jouw keuze is ook marktwerking.

De scepis over de marktwerking in de zorg is alom.Terecht? De kosten stijgen inmiddels tot 60 miljard Euro. Zeker is dat op de Argumentenkaart het aantal bullits voor de marktwerking 28 bedraagt en tegen 22 bullits. De toon is gezet.

Mocht je de keuze op de Volkskrant hebben laten vallen, dan heb je het voordeel dat je nog meer op je bordje krijgt. Op pagina 5 kunt u lezen dat de demissionair minister Klink bezorgd is over de hoge prijs van “weesgeneesmiddelen” (voor zeldzame ziekten).

De Farmaceutische industrie is weliswaar geen autonome partij, maar verdient wellicht ook een plaatsje in  de Argumentenkaart.

PS. Hoe is de stand bij de Marktwerking in de Zorg volgens economen? Rutten en Brouwer (ESB, 2 mei 2010, pagina 343,344) stellen dat de situatie in de curatieve sector “stuck in the middle“. Zij refereren daarbij aan de resultaten van de twee ambtelijke werkgroepen.