Independer?

Marktwerking

Woordenboek: Independent= onafhankelijk

(ook: geldelijk)

Achmea neemt belang van 77% in Independer

Persoonlijk vind ik het prima dat een verzekeraar een meerderheidsbelang krijgt in een vergelijkingssite. Naar de motieven kan men gissen. Zeker is er een toelichting (quote): ….kwaliteit van de daadwerkelijk geleverde dienst(en) achter de verzekering te vergelijken. Een belangrijk streven van beide partijen is bijvoorbeeld het toegankelijk maken van het inzicht in de kwaliteit van zorgaanbieders, zoals ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten…. Maar mogelijk heeft de overname invloed op de perceptie van de burger, ondanks openhartige verklaringen?

Bron:website Independer.nl

Subtieler

Misschien heeft de overname ook invloed op de feitelijke activiteiten. En dan bedoel ik dus beslist niet “wiens brood men eet, diens woord men spreekt”. Maar het kan veel subtieler gaan, bijvoorbeeld in het personeelsbeleid. Of de keuze van de indicatoren (zie ínzicht in kwaliteit’) . De vergelijkingssite gaat over een breed scala aan producten (zorgverzekeringen, bankproducten enz), dus een vorm van ‘cross-selling’ lijkt mogelijk. Heeft een Raad van Toezicht  voldoende grip? We zien veel uitglijders van RvT’s.  Bovendien geven resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.

Statement

Maar goed, aan de website ontlenen we : Independer.nl is een bedrijf met een geheel eigen filosofie. Daarbij baseren we ons op vijf kernwaarden: idealistisch, commercieel, klantgericht, ondernemend en eerlijk. Deze kernwaarden vind je terug op onze site, in onze dienstverlening en in onze benadering van jou als klant.