How Sick is Dilma Roussef?

Deze vraag wordt gesteld en beantwoord in dit bericht dat sinds vandaag is geplaatst op Cablesearch (inmiddels 1311 berichten).

Het is onderdeel van een vertrouwelijk bericht van de Amerikaanse ambassade in Brazilie (gedateerd 19 juni 2009 ).Het bericht bevat 7x de term Cancer (geel gemarkeerd) en is hier in te zien..

tekstfragment

Volgens het bericht is er twijfel over de kans van Dilma Roussef op een kandidaatschap voor het presidentschap (als Lula’s keuze) per 1 januari 2011. In maart 2009 is Lynfklierkanker vastgesteld.Zij is daar overigens open over. Het geeft Lula wellicht een kans voor een derde termijn als president? Volgens de behandelend arts is het een vroeg stadium van van kanker met een goede prognose (90% remissiekans).Okselklieren zijn verwijderd.Chemotherapie gedurende 4 maanden toegediend.Korte observatie wegens pijn in de benen.Begin juni oogde zij goed en vertelde dat de reactie op chemotherapie gunstig was.Is zij te optimistisch wellicht? Dit alles leidt tot verschillende scenario’s bij waarnemers. Als het inderdaad medisch goed gaat kan de “overwinning” op kanker bijdragen aan haar imago.

Bron: Volkskrant 1 november 2010

PS. Inmiddels is Dilma Roussef  nieuwe president van Brazilie geworden! Ze ziet er goed uit 🙂