Helpt Davos?

Astma

Davos is weer in het nieuws

Deze keer vanwege het World Economic Forum dat onder zware bewaking plaats vindt in Zwitserland. De foto in de Volkskrant van 26 januari 2011 onderstreept dat laatste. Voor deze auteur heeft Davos nog een geheel ander (deels economisch) perspectief.

Beoordeling

In een vorige functie komen geregeld aanvragen voor beoordeling van (financiering) behandeling in DAVOS voorbij. De kliniek (Nederlands Astmacentrum) aldaar levert al jaren een Hooggebergtebehandeling voor patienten met moeilijk te doorbreken astma. Daaraan worden criteria gesteld. Geregeld is er een discussie over de meerwaarde van de behandeling, zoals in 2005. In die fase is er ook een verhuizing van locatie binnen DAVOS.  De patienten zijn dankbaar, maar het is beslist niet alledaags dat “de medisch adviseur” een bedankje krijgt (inclusief Peakflow resultaat). Maar ook dat komt voor.

Afwijzingen

Maar ook zijn er wel afwijzingenwaar tegen bezwaar kan worden gemaakt.Op het Longforum levert de vraag van Vlinder

“Davos, Helpt het of niet?”

18 reacties op. Terwijl het bericht 733 x gelezen is (voor het laatst op 31 december 2010). De vraag van Suzanne “Welke verzekeraar hebben jullie bij vergoeding van Davos”is goed voor 11 reacties en 1174 lezers (Peildatum 26 januari 2011). De Vereniging Nederland-Davos organiseert therapeutische kampen in Zwitserland (en Nederland).