Guus ‘Bij de 450ste Nieuwsbrief’

Mijlpaal

Nieuwsbrief Zorginnovatie

Even stilstaan..

….bij de 450ste Nieuwsbrief van de Unit Zorginnovatie van het Juliuscentrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns Geneeskunde. De nieuwsbrief is gericht aan relaties van de Unit Zorginnovatie: collega’s binnen en buiten het Julius Centrum, pao- en keuzeblokstudenten, gastdocenten, stageverleners aan co-assistenten Sociale Geneeskunde, onderzoeksrelaties, subsidiënten en overigen die geïnteresseerd zijn in Utrechts onderwijs op het gebied van de Volksgezondheid en in onderzoek naar zorginnovaties, ketenzorg en transmurale zorg. De Nieuwsbrief verschijnt wekelijks op zondag of maandag.

Motor

De motor achter het geheel is Guus Schrijvers Hoogleraar Public Health, in het bijzonder Structuur en Functioneren van de Gezondheidszorg, Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde, Universitair Medisch Centrum Utrecht, E-mail: a.j.p.schrijvers@umcutrecht.nl , Telefoon: 088 755 9356

Groei en bloei van een medium

Guus Schrijvers: ‘Dezer dagen is het tien jaar geleden dat deze Nieuwsbrief van start ging. Wat begon als een memo voor interne collega’s (“het gezamenlijk koffiedrinken begint maandag een half uur later”) groeide uit tot een wekelijks bulletin waaraan naast ondergetekende tal van Juliuscollega’s concept-bijdragen leveren.Ik dank hen en alle inzenders van reacties voor hun inzet. Mijn kinderen Merel en Joep Schrijvers dank ik voor hun zondagse correcties van de tekst en voor de daadwerkelijke complexe verzendingshandelingen’.

Sturen de heren een SMS naar elkaar of kijken ze naar de nieuwste APPS ?

Op naar de 500

‘Meestal schrijf ik de tekst op zaterdagochtend en voeg ik er zondagochtend voor of na het hardlopen nog een berichtje toe. Iedereen die ook graag via de Nieuwsbrief haar of zijn congres aangekondigd wil zien, weet dat de Nieuwsbrief vooral over het Julius Centrum en mijzelf gaat. Op dit moment telt de brief 6.300 lezers. Dit aantal groeit. Ik heb de indruk dat de Nieuwsbrief vaak wordt doorgestuurd naar anderen. Ik ga door voor de 500ste Nieuwsbrief, misschien wel voor de 1000ste’ aldus Guus Schrijvers.

Bron: de 450e Nieuwsbrief, die je hier kunt lezen. Als ook de vele andere brieven.