Gewrichtig

Reuma

Isala Publieksacademie

Maandag 10 december 2012 20.00 uur

Tijdens de laatste Isala Publieksacademie (IPA12) van dit jaar nemen de sprekers u mee op reis. Tijdens deze reis kijken zij terug op 10 jaar reumatologie in de Isala klinieken. Wat is reuma eigenlijk en in het bijzonder Reumatoïde Artritis (ontstekingen in gewrichten)? Hoe wordt deze ziekte bij Isala behandeld­ en wat is er op dat gebied in de afgelopen jaren medisch inhoudelijk veranderd? Op welke manier speelt onderzoek daarin een rol? En wat is er door deze ontwikkelingen veranderd in de begeleiding van patiënten door verpleegkundig reumaconsulenten? Want het feit blijft dat reuma nog steeds een groot effect heeft op het dagelijks leven van patiënten.

Sprekers

De sprekers van deze avond zijn Theo Zijlstra (reumatoloog) en Kitty Reeuwijk (verpleegkundig reumaconsulent) van de Isala klinieken. Zij geven antwoord op bovenstaande vragen en gaan ook graag het gesprek met u aan om samen de problematiek helder te krijgen.

Theo Zijlstra

Theo Zijlstra (1966) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en volgde de opleiding tot reumatoloog in Deventer, Almelo en Enschede. Zijn promotieonderzoek had als onderwerp fibromyalgie. Dit is een vorm van wekedelenreuma die pijn, stijfheid en vermoeidheid veroorzaakt. Sinds 2002 is Theo werkzaam in de Isala klinieken als reumatoloog. Hij is lid van de publiciteitscommissie van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie. Deze commissie onderneemt allerlei initiatieven om het specialisme reumatologie onder de aandacht te brengen van onder andere artsen-in-opleiding en huisartsen.

Kitty Reeuwijk

Kitty Reeuwijk (1969) volgde de opleiding tot Verpleegkundige in het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem. In 1991 verhuisde zij naar Zwolle en ging aan het werk bij het toenmalig ziekenhuis De Weezenlanden. Daar specialiseerde zij zich steeds verder, onder meer op het gebied van reumatologie. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat zij sinds 2004 werkzaam is bij Isala als verpleegkundig reumaconsulent. Kitty verzorgt scholing van verpleegkundigen dagbehandeling. In 2010 ontving zij van zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea de titel Grootste Plus. Kitty is ook betrokken bij de studies Cohort en POEET waar de afdeling Reumatologie van Isala aan deelneemt.

Live meekijken en twitteren

De publieksacademie over Reuma is live te volgen via livestream. Ook is het mogelijk voorafgaand en tijdens de avond vragen te twitteren. Gebruik hierbij #IPA12.