Genomineerden Smart Homes Award

Op woensdag 17 november wordt tijdens de Beurs Domotica & Slim Wonen de Smart Homes Award uitgereikt voor het beste gerealiseerde domoticaproject

De volgende projecten dingen mee:
Genomineerde 1 – Project: Deken Baekershof in Schijndel Ingediend door: Woningbouwvereniging Huis & Erf Het project bestaat uit een gebouw van 55 senioren appartementen die gesitueerd zijn naast het Mgr. Bekkershuis van Stichting Verenigde Zorgcentra Schijndel (SVZS). Er wordt gebruik gemaakt van een domotica installatie met een geïntegreerd beeldspraak systeem. Dit in goed overleg met samenwerkingspartner en zorgverlener, Stichting Verenigde Zorgcentra Schijndel (SVZS). Met deze domotica wordt in de toekomst met eenvoudige aanpassingen in extra zorg voorzien, zodat de bewoners maximaal gebruik kunnen blijven maken van de aanwezige techniek.

Genomineerde 2 – Project: Technische ondersteuning thuis bij dementie. Bij dagbehandeling van ‘’Bruggerbosch’’ en zorgorganisatie ‘’de Posten’’ te Enschede.Eind 2008 is het eerste contact geweest tussen Bruggerbosch, de Universiteit Twente en Focus Cura BV. Vanuit Bruggerbosch rees toen de vraag welke innovatieve middelen er mogelijk zijn om mensen met dementie zo lang als mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten wonen en in hoeverre hier ook daadwerkelijk onderzoek aan te koppelen is? Kortom verandering in de zorg voor mensen met dementie is noodzakelijk. De zorg voor mensen met dementie is in de eerste plaats het domein van mantelzorgers, vrijwilligers, verpleegkundigen en artsen. De laatste jaren heeft de technologie, ter ondersteuning van de zorg voor mensen met dementie, zich sterk ontwikkeld.

Genomineerde 3 – Project: Nieuwbouw Ruijschenbergh te Gemert Ingediend door: Stichting De Zorgboog Ruijschenbergh is één van de locaties van De Zorgboog: een zorgorganisatie in Zuidoost-Brabant met Helmond/Deurne als kern. Bij De Zorgboog staat men klaar voor alle generaties. Iedereen, ongeacht leeftijd, kan terecht voor een breed pakket aan diensten in zorg, wonen en welzijn. U vindt De Zorgboog op vele locaties in de regio Zuidoost-Brabant, waaronder twaalf verzorgings- en verpleeghuizen, vier thuiszorgwinkels en talloze wijkgebouwen. Ook jeugdgezondheidszorg en kraamverzorging maken onderdeel uit van De daarvoor in.

Doelstelling Award uitreiking
Stichting Smart Homes reikt dit jaar voor de derde maal de Smart Homes Award uit. Doel van deze award is dat er meer erkenning komt voor intelligente, efficiënte en vooruitstrevende, gerealiseerde (!) domoticaprojecten. Daarbij gaat het nu eens niet om de gebruikte techniek, maar wordt er met name ook gekeken naar hoe een project tot stand is gekomen, hoe de samenwerking tussen de partijen is verlopen en of er goed geluisterd is
naar de opdrachtgever. Er gebeurt al erg veel in Nederland op het gebied van domotica & slim wonen. Graag willen wij dan ook als Nationaal Kenniscentrum voor Domotica & Slim Wonen de gerealiseerde projecten meer onder de aandacht brengen. Zo kunnen partijen van elkaar leren en kunnen deze handvatten gebruiken bij de realisatie van toekomstige domoticaprojecten te verbeteren.Programma Smart Homes Award uitreiking tijdens de beurs De genomineerden dienen hun project op 17 november tijdens de 1e beursdag mondeling toe te lichten voor de jury, pers en de aanwezige geïnteresseerde bezoekers in de Castorzaal. Elk project krijgt 25 minuten de tijd om aan te geven waarom hun project zou moeten winnen.

2009 @J.T.A. te Gussinklo

Genomineerde 1: 11.45 uur tot 12.15 uur
Genomineerde 2: 12.15 uur tot 12.45 uur
Genomineerde 3: 12.45 uur tot 13.00 uur
Uiteindelijk zal rond 16.00 uur de uitreiking van de Smart Homes Award plaatsvinden!
Voor meer informatie over de beurs www.beursdomoticaenslimwonen.nl