TOMTOM second life

TomTom

Aandelen

Filosofie

Onlangs verkocht ik mijn aandelen TOMTOM na een fraaie stijging.

Koers 25 oktober 2010 (Website TomTom)

Theorie

De reden van de koersstijging (zie blauw vlak)  is volgens een tweede fase, waarin het product niet alleen maar een dienstverlening is aan een klant die de weg wil zoeken. Nee, nu er voldoende “volume “is ontstaat een nieuwe dynamiek. Waarom?

“Managementinformatie” met andere betekenis en meerwaarde (zie persbericht)

De te behalen voordelen worden gekwantificeerd (15%) en zijn als indicator te gebruiken. De klant wordt ingeschakeld als meedenker en medewerker.Het solidariteitsprincipe wordt van stal gehaald. Ook voor de klant ontstaat uiteindelijk een verbeterde dienstverlening. IJzersterk! Ik durf de vergelijking te trekken met de “pientere pillendoos” van Evalan, die zeker voor de individuele patient voordeel biedt (niet meer de medicijnen vergeten). Echter een niveau hoger niveau ontstaat inzicht in gebruikersprofielen en mogelijkheden de zorg anders in te richten. Volgens mij is daar ook een besparing van 15% haalbaar.U kunt uw steun concretiseren door te stemmen op dit concept.

————————————————————————————————————————

Persbericht (bron TomTom website)
Nieuwe generatie verkeerstechnologie verwijst TomTom-bestuurders naar de snelste wegen
Nieuwe HD Traffic 4.0 zorgt voor een navigatie-ervaring met ongeëvenaarde nauwkeurigheid
Amsterdam, 1 oktober 2010 – TomTom lanceert vandaag in heel Europa zijn nieuwe generatie verkeerssysteem. TomTom is daarmee de eerste onderneming die gebruik maakt van historische, real-time en voorspellende verkeersgegevens, en biedt daarmee de meest nauwkeurige verkeersnavigatie die er is. HD Traffic 4.0 dekt nog meer van het wegennet en meldt files met nog grotere nauwkeurigheid dan voorheen. Daarmee levert het bestuurders ook de meest nauwkeurige verkeersinformatie in Europa. Bestaande HD Traffic gebruikers merken onmiddellijk de voordelen, zonder dat een upgrade van de software nodig is.

TomTom’s real-time en voorspellende verkeerstechnologie detecteert nu ook files die andere diensten niet in staat zijn te detecteren. HD Traffic 4.0 geeft files nauwkeuriger aan dan ooit en meldt ongeveer 200% meer files tijdens spitsuren dan voorheen, vooral op wegen in stadsgebieden. Gecombineerd met de snelste routebepalingsmotor die er is, leidt HD Traffic 4.0 bestuurders sneller door het verkeer. Hoe meer mensen met behulp van TomTom HD Traffic rijden, hoe nauwkeuriger de verkeersinformatie wordt. Doordat er nu al meer dan één miljoen bestuurders in Europa zijn aangesloten op HD Traffic, kan TomTom’s verkeersinformatie zich steeds beter aanpassen aan veranderende verkeerssituaties en bestuurders nauwkeuriger dan ooit door het verkeer leiden.
Ralf-Peter Schäfer, Traffic Director bij TomTom, zegt: “Onze TomTom verkeersinformatie is nu de beste in Europa. Files op snelwegen en secundaire wegen, waaronder de belangrijkste wegen in de stad, worden nu nauwkeuriger dan ooit aangegeven. Het belangrijkste goede nieuws is dat onze verkeersinformatie hierdoor al een zodanig precisieniveau heeft dat HD Traffic gebruikers nu al gemiddeld 15% minder tijd kwijt zijn aan reizen.” De lancering van HD Traffic 4.0 ondersteunt de bekendmaking van het Verkeersmanifest van TomTom. Het Manifest beschrijft hoe een minderheid van bestuurders die gebruik maken van HD Traffic de verkeersdrukte voor alle bestuurders kunnen reduceren doordat zij ervoor zorgen dat het bestaande wegennet efficiënter wordt gebruikt. “Nieuwe TomTom GO LIVE 1000 navigatiesystemen combineren HD Traffic 4.0 met snellere routeberekeningen zodat bestuurders sneller dan ooit tevoren door files geleid kunnen komen,” voegt Ralf-Peter Schäfer van TomTom daar verder aan toe. “HD Traffic 4.0 betekent een mijlpaal voor al onze klanten. Wij richten ons zoals altijd op onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve oplossingen zodat onze klanten in de toekomst steeds minder last van files zullen hebben.”