Extreme en beangstigende luiheid of zelfcensuur JT

Wanneer ik dit voor de voeten geworpen krijg

…..ben ik not amused om het nog vriendelijk te zeggen…..

“Maak mij de kat wijs dat er nul komma nada aan de hand is”, zo gaat het nog even door….

Bias
Het thema ‘Bias en blinde vlekken in de wetenschapscommunicatie’ staat centraal tijdens het programma van de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie. Maandag 20 april 2020. Onlins, met verwijzing naar COVID19 pandemie. Een lunchlezing wordt verzorgd door Pedro De Bruyckere. Door schade en schande heeft Pedro De Bruyckere alvast geleerd dat een groot deel van ‘de andere kant’ het wel degelijk goed meent, maar zeker niet iedereen.

Fakenews, Hoax
Fake News, Conspiracy Theorieën en Hoaxes hebben het momenteel comfortabel. Die gedijen goed in tijden van onrust zoals nu met de pandemie van COVID19. Sommige regeringsleiders maken daar handig gebruik van. Hier een lijstje dat Pedro presenteerde rond Hoaxes. Waarom doen mensen dat?

Aura
Het leek mij goed om in het geweer te komen. Nee, niet agressief en ook niet door ‘misbruik maken van je aura’ zoals Pedro dat noemt. Maar geef aan hoe je op een standpunt komt en wat je expertise al dan niet is. Ik wil het opnemen voor Bill Gates. Om de zoveel tijd komen er weer hoaxes. Nieuwe en ook oude, soms in combinatie. Ik word er mee geconfronteerd door mensen die toch niet dom zijn.

Trigger
Over Bill Gates heb ik goede dingen gehoord. Maar ook fakenews. Al in 2019  hoorde ik uit betrouwbare bron hoe onzin berichten over polio- en tetanus vaccin weer een boost kregen. En nu is het weer hommeles. Sterker, uit mijn kennissenkring word ik hierop aangesproken. Ik kan aantonen dat de theorie al niet deugt.

Maar laat ik niet in mijn aura blijven

Anderen hebben ondubbelzinnig en genoegzaam aangetoond wat een onzin dit is. De hardliners zullen we niet kunnen overtuigen. Maar wel de redelijke middenmoot. Dat mag ik hopen.

Home


https://www.snopes.com/?s=gates
https://www.snopes.com/fact-check/bill-gates-india-sued/

Tijdens de COVID-19-pandemie van het coronavirus in 2020 beweerde een populaire meme op sociale media dat filantroop Bill Gates samen met zakenmagnaat George Soros een laboratorium in Wuhan, China bezat (de vermoedelijke locatie waar de COVID-19-uitbraak is ontstaan), en werd aangeklaagd door India wegens de dood van meisjes als gevolg van vaccinaties:

Het is waar dat de mede-oprichter van Microsoft via zijn Bill & Melinda Gates Foundation miljarden dollars heeft uitgegeven aan onderzoek en immunisatie programma’s voor kinderen in ontwikkelingslanden. Gates, die al lang heeft gewaarschuwd dat we onvoldoende voorbereid zijn om wereldwijde epidemieën aan te pakken, heeft ook beloofd miljarden dollars beschikbaar te stellen voor de financiering van de productie van vaccins ter bestrijding van het nieuwe coronavirus. Dr. Anthony S. Fauci, de directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, was lid van de Leadership Council voor de Gates Foundation’s Decade of Vaccines Collaboration-inspanning die in 2010 werd gelanceerd. Het gerucht dat “India Bill Gates aanklaagt omdat hij 77.000 meisjes uit de derde wereld tussen 9 en 15 jaar heeft gevaccineerd en velen van hen stierven”, is ook een valse die we uitvoerig hebben onderzocht. Deze claim is niet rechtstreeks verbonden met Gates of de Gates Foundation, maar eerder met de wereldwijde gezondheidsorganisatie PATH (Program for Appropriate Technology in Health), die vanaf 2009 een onderzoek heeft uitgevoerd om te zien of het het aantal menselijke papillomavirus (HPV) zou kunnen verminderen. ) infecties door het verstrekken van kosteneffectieve vaccins aan verarmde gemeenschappen. (The Gates Foundation was een van de wereldwijde partners van PATH en verstrekte naar verluidt financiering voor haar HPV-onderzoek.) Het onderzoek veroorzaakte controverse in India toen zeven van de meisjes die bij dat onderzoek betrokken waren in dat land stierven na ontvangst van hun vaccins, maar bij staats onderzoeken werd die dood gevonden stonden los van de vaccinaties:

Staatsonderzoek onthulde dat de managers van het onderzoek – PATH en de Indian Council of Medical Research (ICMR) in New Delhi – verantwoordelijk waren voor de berichten over sterfgevallen. Vijf hadden kennelijk niets met het vaccin te maken: één meisje verdronk in een steengroeve; een ander stierf door een slangenbeet; twee pleegden zelfmoord door inname van pesticiden; en één stierf aan complicaties van malaria. De doodsoorzaken van de andere twee meisjes waren minder zeker: één mogelijk door pyrexie of hoge koorts, en een tweede door een vermoedelijke hersenbloeding. Onderzoekers van de regering concludeerden dat pyrexie ‘zeer onwaarschijnlijk’ verband hield met het vaccin, en zij beschouwden een verband tussen een beroerte en het vaccin eveneens als ‘onwaarschijnlijk’. ICMR’s directeur-generaal, microbioloog Vishwa Mohan Katoch, wijst categorisch een verband af: “Op basis van het onderzoek is het zeker dat de causaliteit van de zeven sterfgevallen helemaal niet gerelateerd was aan het HPV-vaccin”, benadrukt hij.

De Indian Council of Medical Research (ICMR) heeft de klinische proef van HPV in PATH in India opgeschort wegens onregelmatigheden zoals onjuist verkregen toestemmingsformulieren, en de regering van de Unie heeft een waarschuwingsbrief naar PATH gestuurd met het verzoek voorzichtig te zijn bij het uitvoeren van klinische onderzoeken om ervoor te zorgen dat discrepanties en schendingen worden in de toekomst niet herhaald. ” Maar noch die wereldwijde gezondheidsorganisatie, noch de Gates Foundation wordt ‘aangeklaagd’ door India of is ‘verboden’ om in dat land te opereren. (Snopes.com)