De Waanders van de dag

Uitgeverij Waanders focust na reorganisatie

kunst, lifestyle en geschiedenis

Uitgeverij Waanders zal met nadrukkelijk behoud van kwalitatieve printedities, haar titels en content in de nabije toekomst via meerdere kanalen distribueren.
De fusie met d’jonge Hond, welke in 2010 heeft plaatsgevonden, bood de mogelijkheid voor een strakke reorganisatie. Door deze reorganisatie kwam een aantal functies te vervallen. Tegelijkertijd biedt de reorganisatie ruimte voor een flink aantal nieuwe posities, met name op het gebied van marketing en sales, met als doel de realisering van een meer marktgerichte organisatie.

Routeplanner…….

Vernieuwingsproces

Onderdeel  vernieuwingsproces van Uitgeverij Waanders is loslaten d’jonge Hond

d’Jonge Hond zal als verkoopwebsite van boeken zelfstandig verder gaan, maar zal geen boeken meer uitgeven. Het fonds van d’jonge Hond met onder andere design, fotografie, mode en culinair zal als lifestyle fonds bij Uitgeverij Waanders blijven bestaan. Uitgeverij Waanders was reeds gespecialiseerd in kwalitatief hoogaangeschreven tekst-en beeldproducties op het gebied van kunst en geschiedenis, daar is lifestyle nu aan toegevoegd.

Raad van Toezicht

“Tastbare kunst-, cultuur- en geschiedenisboeken zullen altijd een sleutelrol blijven spelen, maar wij willen een spilfunctie vervullen bij het ontwikkelen van het digitale platform voor kunst, cultuur en lifestyle minnend Nederland”, aldus de afgetreden algemeen directeur, Roelant Hazewinkel, welke als grootaandeelhouder inmiddels is toegetreden tot de Raad van Toezicht.De plaats van Hazewinkel is ingenomen door Dennis Kind. Kind is de afgelopen tien jaar betrokken geweest bij  de ontwikkeling en exploitatie van een groot aantal nieuwe en succesvolle e-commerce platforms en kunst- en lifestyle gerelateerde internetsites. Zijn expertise ligt op het terrein van business development, strategische positionering, online marketing en communicatie.

Strategie

Binnenkort meer over de nieuwe strategie van Uitgeverij Waanders. Zo volgt dit najaar een aantal spectaculaire uitgaves, waaronder Wolterinck’s World | Before, De Gouden Eeuw van China | Tang-dynastie, Pelgrims| Onderweg naar Santiago de Compostella en Het land van Martin Kers. Daarnaast volgen een nieuw online en mobiel platform, een must-have app voor cultuurliefhebbers én komt er een geheel nieuwe naam voor de organisatie.