Dank zij TWITTER

Meerwaarde

Social Media

Twitter?

Welk sociaal medium de toekomst heeft is onderwerp van voortdurende discussie. Voor een auteur of publicist is er keuze genoeg. Bij de verspreiding van een bericht is TWITTER zeer effectief. Brenno de Winter met meer dan 2500 volgers, verspreidde via TWITTER onderstaand bericht. Een compliment en aanbeveling voor een artikel van mijn hand.

Tweet

Twitteraccount Brenno de Winter

Verdubbeling

Onmiddellijk constateerde ik een verdubbeling van de toeloop naar het betreffende artikel op mijn website.  Dat zijn ook het soort bevindingen dat terug gehoord wordt in een rapport ” Marketing Data” van Hubspot met ruim 50 grafieken en tabellen. Het rapport geeft een redelijk overzicht van het effect van de inzet van sociale media door bedrijven in de Verenigde Staten. Met minder geld en inspanning is een meer succes. TWITTER “bovenop” een BLOG blijkt vooral voor bedrijven zeer effectief bij het aantrekken van belangstelling van klanten, zowel bedrijven (B2B) als potentiële kopers (B2C).

Extra

Het rapport bevat nog veel interessante zaken, zoals effecten op zoekmachines (Google), het gebruik van trefwoorden, het aantal TWEETS per dag en per uur, , de meerwaarde van het toevoegen van een bio en het vermelden van een locatie en website in het profiel.Ook Facebook komt ter sprake. Kortom, veel interessante informatie voor de fijnproever.