Chronische pijn

Pijn

Ingrijpend

Chronische pijn, 10 april 2012 (Noteer alvast in agenda!)

Pijn is een klacht die sterk ingrijpt op de kwaliteit van leven. Door pijn kun je minder genieten en minder doen. Je raakt vermoeid en moet je (sociale) leven aanpassen. Pijn is een klacht die voor veel buitenstaanders niet zichtbaar is, maar wel steeds aanwezig. Kortom, continu pijn hebben heeft een behoorlijke impact op je leven.
Pijn is een intrigerend symptoom. Het kan een directe uiting zijn van iets dat er mis is in het lichaam. Het kan ontstaan vanuit irritatie, maar kan zich ook losmaken van de oorzaak en een eigen, pijnlijk, leven gaan leiden. Aan de hand van een verhaal van een patiënt worden de vele gezichten van pijn besproken.

Sprekers

Sprekers zijn anesthesiologen/pijnartsen Harry Naber en Gerrit Keizer. Beide zijn werkzaam bij de Isala klinieken en maken deel uit van het Pijncentrum Isala. Naber neemt de bezoekers mee in de wereld van pijn; wanneer gaat acute pijn over in chronische pijn. En wat betekent chronische pijn eigenlijk voor het dagelijkse leven? Ook zal hij de werkwijze en de rol van het Pijncentrum Isala toelichten. De behandeling van pijn gaat verder dan alleen de behandeling van het symptoom. In de behandeling wordt ook gekeken naar de psychische en sociale aspecten van pijn. Keizer gaat dieper in op enkele specifieke behandelingen van chronische pijn en de nieuwste ontwikkelingen bij het Pijncentrum Isala.

Aanwezig zijn? Klik hier