ASIA Syndroom

Congres

Autoimmuun ziekten

Satellietsymposium

Het satelliet symposium op woensdag 9 mei 2012 in Granada wekte mijn belangstelling. Een onderdeel van het ” 8th International Congress on Autoimmunity“. Om te beginnen al vanwege het feit dat in het programma aangegeven staat ‘on behalf of The Dwoskin Family Foundation’. Wat heeft dat te betekenen? Daarnaast intrigeert het programma waaronder “de neurotoxiciteit van aluminium” , “The Gulf War Syndrome” en ook het “ASIA syndroom”, waarvan ik nog niet eerder heb gehoor. Ook de combinatie van Siliconen (mamma prothesen) en ASIA is relevant, gezien de discussie over PIP.

ASIA

Nancy Agmon-Levin (Israel) legt uit dat ASIA staat voor Autoimmune Syndrome Induced by Adjuvants.

Oude wijn?

Gaat het om “oude wijn in nieuwe zakken”? Volgens Nancy Agmon-Levin in feite wel. Door een chronische stimulatie van het Immuunsysteem ontstaat een specifieke set of klinische manifestaties. Daarbij moet gedacht worden aan externe (omgevings) stimuli, zoals vaccins, siliconen en andere stoffen (adjuvant). Zo wordt ook door Eitan Israeli (Israel) het Golf Oorlog Syndroom hieronder geschaard. Daarbij wordt gewezen op de haastige Anthrax vaccinatie, waarbij squaleen en alumiumhydroxide worden genoemd. Zowel ingezette (deployed) als niet-ingezette militairen kregen namelijk in gelijke mate verschijnselen van het ASIA syndroom. Cohen Tervaert (NL) oppert in de discussie een samenhang met Silicium.

The Dwoskin Family Foundation?

Daar ben ik achter gekomen, want een van de inleiders was de charmante Claire Dwoskin (USA). Haar heb ik kort geinterviewd. De familie heeft gelukkig zelf niet te maken met auto-immuunziekten, maar trekt zich het lot aan van kinderen met chronische ziekten. Volgens een Amerikaanse website heeft het Fonds een linkse signatuur.