Promedas expertsysteem

Gepubliceerd in december 2009. Hoe staat het er nu mee?

Promedas meer dan een belofte?

Volgens Jan Neijt, Internist van het UMCU is het de toekomst!

Een ondersteunend Expertsysyteem voor de dokter

Klachten, symptomen en Laboratoriumuitslagen worden ingevoerd en er volgt een aantal suggesties (met percentage van waarschijnlijkheid). Vooralsnog voor de Internist.

Laboratoriumwaarden worden automatisch ingevoerd en klachten en symptomen kunnen worden toegevoegd met een zoekscherm. Voor de details zie http://wp.me/sG8hs-promedas . De assistenten in opleiding worden gesteund, maar ook gescherpt (educatie). Zij krijgen een aantal mogelijke diagnosen gepresenteerd met een kanspercentage.

Wat interesseert mij nog meer hieraan? Dit systeem heeft meerwaarde omdat het ook als “spin-off” managementinformatie oplevert. Het systeem heeft begin 2009 een aantal maanden gedraaid met honderden zoekopdrachten per maand. De grafiek (bijlage) laat zien hoe de gemiddelde inzet is geweest per dag. Met alle beperkingen vermoedelijk.Horizontaal de tijdschaal (0-24 uur) en vertikaal het aantal zoekopdrachten (sessies). Hoe dit op <0 kan liggen (afgebroken wellicht)?

Bevindingen: Om 9.00 uur is een eerste patient onderzocht en worden diens gegevens ingebracht

Kennelijk heeft een vroege vogel om 5.00 uur overigens het systeem tenminste open gehad?Van 11.00 -12.00 uur draait de polikliniek volop. Tussen 13.00-14.00 uur enige terugval (Lunch). Om 15.00 uur de middagpiek en een aflopend gebruik tot 18.00 uur. In de avonduren is het systeem nog wel geopend? Uiteraard kan het allemaal nog veel beter!