Oude Media Business

Postzegels

Business

Er zijn altijd mensen die van een nadeel een voordeel weten te maken. De briefpost lijdt onder de toename van het gebruik van nieuwe media.De pakketpost gaat goed dank zij de nieuwe media.Zoals de website van Verzendpro.nl het stelt op de website: “Voor al uw pakketten en brieven die u met TNT Post verstuurt, kunnen wij u de postzegels leveren tot 30% korting. Het basis pakket versturen binnen Nederland tot 10kg, kost U met onze postzegels nog maar € 4,73 i.p.v. €6,75”

Hoe kan dit als verdienmodel?

Ik spreek Jur Lyesen bij zijn stand op de Jaarbeurs in Utrecht op 19 april 2011 en vraag hem hoe dit kan? ‘Oude postzegels mogen nog steeds gebruikt worden’. Hoe kom je daar aan in zulke enorme aantallen? ‘Gewoon door ze bijvoorbeeld via Marktplaats of eBay als bulk in te kopen of via nalatenschappen van oud-verzamelaars ‘.

Jaarbeurs ‘De Dagen’  19 april 2011

Sticker

De initiatiefnemers zijn al 15 jaar actief in de postzegelhandel maar hebben zich pas sinds 1 jaar gespecialiseerd in het verkopen van postzegels voor het versturen van brievenbus post en pakket post. Voorheen verkochten zij dat ook al, alleen niet kant en klaar aangeleverd op stickers. Op iedere sticker zit de waarde die de klant besteld heeft, en kan zo op het pakket of brief geplakt worden.