Bent u al van de kaart?

Kring- apotheek adviseert vakantiegangers

Op vakantie gaan als medicijngebruiker of als chronisch zieke levert vaak extra vragen op

Veel van die vragen worden gesteld aan de medewerkers van apotheek de Vriendschap in Emmen. Om klanten nu nog beter voorbereid op reis te laten gaan verkoopt Kring- apotheek de Vriendschap vanaf nu de Medische Vertaalkaart voor op reis. Hierop kan de medische geschiedenis en het medicijngebruik al worden aangegeven voordat men vertrekt. Bovendien worden de ingevulde gegevens vertaald naar de taal van het land waarin men op vakantie gaat.

Communiceren met uw buitenlandse arts vanaf nu een stuk eenvoudiger

De Medische Vertaalkaart vertaalt de medische geschiedenis en gezondheidsklachten tijdens vakantie of zakenreis vanuit het Nederlands naar de taal van de buitenlandse arts. De Medische kaart bestaat uit het Nederlandse topvel en het ondervel in de taal van het land waar de reiziger verblijft. Op het topvel vult de reiziger in het Nederlands de klachten in. Daarna leest de buitenlandse arts de klachten in zijn of haar moedertaal op het ondervel. Op de achterzijde staan belangrijke adresgegevens van ambassades, consulaten en alarmnummers. Met handige tips voor veel voorkomende gezondheidsklachten in het buitenland zoals hoe te handelen bij verwondingen, teken- en insectenbeten en brandwonden. Bij medicijngebruik extra aandacht aan voorbereiding vakantie.

Website KRAS

Apotheker A.J.M. van den Berg ‘Ik raad iedereen die medicijnen gebruikt aan extra aandacht te besteden aan de voorbereiding van de vakantie. Neem voldoende medicijnen mee, houd rekening met het feit dat u onverhoopt langer in het buitenland moet verblijven en verdeel medicijnen over handbagage en koffers. Bij het meenemen van geneesmiddelen op reis is vaak extra regelgeving van belang zelfs binnen de Schengen landen. Uw apotheker weet daar meer van’.