Innovaties volgens Hobbyclub

Een tweedehands aankoop blijkt de aanloop tot een interessante ontmoeting.

Tekst op de band

De ingebonden Jaargangen 1949-1950 van Hobbyclub ademen de optimistische sfeer van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog (1940-1945)

Leonard de Vries beschrijft al in het begin “Eerste episode: december 1942 Op het zolderkamertje van een eenzaam oud landhuis ergens in Brabant zit een onderduiker te typen aan het boek “De jongens van de Hobbyclub”. Het is ijzig koud, maar daar merkt hij niets van zozeer is hij vervuld enz. “Tweede episode: vijf jaar later, December 1947. Het boek”De jongens van de Hobbyclub”is verschenen. Binnen enkele weken honderden wild-enthousiaste brieven van jonge mensen. Ook zij zeggen: “Doe het…doe het;

Na allerlei moeilijkheden op 19 augustus 1949: het blad Hobbyclub doet zijn intrede op de tentoonstelling “Jeugd van Nederland”.Het bindend element van al die Hobbyclubs waarover  is bericht. Zie film. Andere Tijden – De Hobbyclub VPRO/NPS, 09-11-2000 Eigenwijze en bevlogen jongens met een grote liefde voor technische hoogstandjes: dat was De Hobby Club. Een fenomeen uit de jaren vijftig, waar de leden nu met weemoed op terugkijken.

Vergroten?  Dubbelklik :

In het nummer van mei 1950 (maandelijkse verschijning) staat rechts onder een kadertje met een foto van de jeugdige voorzitter van de Hobby Club de scholier Ayolt Brongers. Hoe zou het verder gegaan zijn met deze jongeman die er zo’n brede belangstelling op na houdt?

:

Door een samenloop van omstandigheden kan ik op die vraag antwoord geven!