Herhaalgemak (en Klantenbinding?)

OnLine

Mediq

Dienstverlening

Met de nieuwe online dienst Herhaalgemak verzorgt Mediq Apotheek voor de patiënt het herhaalrecept bij de huisarts. Na autorisatie van de huisarts krijgt de patiënt automatisch een bericht wanneer medicatie klaar staat in de apotheek. Herhaalgemak is een extra service voor mensen die op langdurige (chronische) basis geneesmiddelen gebruiken. Nederland telt circa 4,5 miljoen chronisch zieken, die bijvoorbeeld geneesmiddelen gebruiken voor een te hoog cholesterolgehalte of maagzuurremmers slikken tegen maagklachten.Na een persoonlijk gesprek met de apotheker wordt de voorraad van de verschillende geneesmiddelen op elkaar afgestemd, zodat de patiënt minder vaak naar de apotheek hoeft. Mediq Apotheek houdt de voorraad op efficiënte wijze bij en stemt met de huisarts af of het recept herhaald mag worden. Na autorisatie van de huisarts, krijgt de patiënt automatisch een bericht dat de medicijnen opgehaald kunnen worden.

Innovatief

Herhaalgemak is een innovatieve dienst. Gerben Klein Nulent, Groepsdirecteur Mediq Apotheken: “Herhaalgemak geeft invulling aan een verdere professionalisering van de zorg. Samen met de huisarts leveren we maatwerk voor de patiënt.” Met Herhaalgemak houdt Mediq Apotheek per persoon bij wanneer de medicijnen bijna op zijn.

Herhaalgemak

Herhaalgemak helpt te voorkomen dat een patiënt zonder medicijnen komt te zitten. Het op de juiste wijze blijven slikken van medicatie bevordert de therapietrouw. Therapietrouw is de mate waarin een patiënt medicijnen inneemt volgens de medische voorschriften en adviezen van de apotheker en de huisarts. Dat gebeurt niet altijd. Gemiddeld ligt de therapietrouw van patiënten tussen de 40 en 70%[1]. Hogere therapietrouw leidt tot minder complicaties bij patiënten, minder ziekenhuisopnames en dus lagere zorgkosten.