Content is King

Live

Webcasting

Vergroten van betrokkenheid

Een term uit de wereld van de zoekmachine optimalisatie (SEO). Naar mijn mening kun je de slogan “content is king” ook gebruiken voor de inzet van live webcasting. Het uitzenden van bijeenkomsten en evenementen (liefst in hoge kwaliteit) via Internet.

Congres Zorg 2.0

IGlow media en Dutch Button Works hebben samen voor eigen rekening en risico het congres Zorg 2.0 (lees hier) gratis digitaal beschikbaar gesteld aan hun netwerk. Dit alles in goed overleg met de organisatoren (Reed Business). Dat is binnen enkele dagen geregeld. Ondanks enkele beperkingen levert het een enorme respons op. Dat blijkt wel uit de talloze Tweets die via #zorg20 voorbijkomen. Zoals een zieke congresganger die nu vanuit huis het congres toch nog kan volgen. Maar ook worden we onderdeel van een lespakket!! Lees verder…

Ruben Cijsouw, Docent Hogeschool Windesheim (Zwolle)

Onderdeel Lespakket

Ruben Cijsouw

“Een dag voor de uitzending lees ik de aankondiging. Ik besluit een deel van de live webcast van het congres Zorg 2.0 onderdeel te maken van mijn lesprogramma voor die dag. Je moet weten dat ik 10 studenten onder mijn hoede heb (3 verpleegkundigen & 7 ICT-ers) die de minor zorg en ICT innovaties aan de Hogeschool Windesheim volgen. Het onderwerp Empowerment (en de rol van sociale media daarin) sluit prachtige aan bij mijn lesprogramma. We hebben geboeid naar de opmerkingen en vragen van de deelnemers geluisterd. We hebben nadien in het onderwijslokaal een stevige discussie gevoerd over zaken als vertrouwelijkheid en beroepscode”.