Skip to content

Droombeelden

Geïnspireerd door de genomineerde personen en organisaties voor de Jan Taco te Gussinklo prijs 2024

Droombeelden

Geïnspireerd door de genomineerde personen en organisaties voor de Jan Taco te Gussinklo prijs 2024

De beelden in dit boekje zijn niet echt. Althans, de mensen die je ziet, de lakens, stoelen en glimlachjes zijn gegenereerd door woorden die ik aan Midjourney heb ‘gevoerd’. Midjourney is een text-to-image AI-tool. Maar de woorden die ik heb gebruikt komen wél van echte mensen en organisaties: de genomineerden. Het mooie is: de droombeelden kwamen vaak aardig overeen. Daarom heb ik er voor gekozen om geen tekst te gebruiken bij de afbeeldingen of ze specifiek te linken aan een persoon of organisatie. 

Gebruik je fantasie om te beredeneren waaróm deze beelden bij de genomineerden passen en je ziet de rode draad: eigen inbreng, connectie met wat belangrijk is voor het individu maar in samenhang met de omgeving. En dagelijks geluk als einddoel. Daarom geen futuristische vergezichten, maar het eindresultaat van goede opleiding, keuzevrijheid, eigen regie en mensen die uitgerust doen wat ze binnen hun mogelijkheden kunnen doen. 

Jan Taco heeft veel voor me betekend en ik ben blij dat we zijn energie en verbindend vermogen met deze prijs kunnen eren. En vooral ook de mensen die dagelijks voor en achter de schermen vorm geven aan verbinding. 

Klaas Jan Bolt

Genomineerde personen Jan Taco te Gussinklo prijs 2024:

John-Rijsdijk-scaled

Jolanda van Til

Jolanda is ervan overtuigd dat samenwerking tussen het praktijkgericht onderwijs en het werkveld dé gouden sleutel is voor uitdagingen in de zorg. Als expert-docent en projectleider van het practoraat Gezondheid & Technologie op het Deltion College spant zij zich in voor inspiratie en verbinding, zowel voor medewerkers in het onderwijs, de zorgorganisaties als voor de betreffende studenten.

John-Rijsdijk-scaled

Maarten van Rixtel

Maarten is een onvermoeibare aanjager van innovatie in de (ouderen)zorg, vanuit de overtuiging dat innovatie het middel is om de regie weer terug te geven aan de cliënt en de zorgverlener. Hij maakt zich hard voor digitalisering in de zorg, met de nadruk op schaalbaarheid, toegankelijkheid en een gepersonaliseerde aanpak. Met ambitie, realisme en door diepgaande en invoelende analyse schetst hij een helder perspectief voor de structurele uitdagingen binnen de sector, voor alle betrokkenen.

John-Rijsdijk-scaled

Menno Gravemaker

Menno’s missie met het bedrijf Momo is het ondersteunen van verpleegkundigen en verzorgenden in verpleeghuizen.Met de Momo App en BedSense sensor wordt inzicht gegeven over wie er in bed ligt en wie er hulp nodig heeft. Momo ondersteunt zo al meer dan 20% van de verpleeghuisorganisaties in Nederland.

Picture
Picture1

Genomineerde organisaties Jan Taco te Gussinklo prijs 2024:

uzelf-logo

Anders Werken in de Zorg

‘Als je samen reist, dan kom je verder’. Dit motto lijkt prima te passen bij deze stichting, die is opgericht om ‘anders’ onderzoeken, leren en werken in de zorg mogelijk te maken.Dit om met minder tijd en inspanning goede zorg te kunnen blijven bieden. En om zelfredzaamheid van ouderen te versterken, door innovatie in technologie of werkwijze.

uzelf-logo

Vervoersvereniging Dijk en Waard

‘Altijd bij je in de buurt’ is het motto van deze vereniging. Met de inzet van ruim 170 gemotiveerde vrijwilligers en een modern wagenpark draagt deze vervoersvereniging bij aan het bevorderen van de mobiliteit van ouderen en mensen met een beperking. De constante groei van het aantal vrijwilligers, leden en passagiers laat zien dat deze ‘HugoHopper’ van grote toegevoegde waarde is.

uzelf-logo

Helpdesk Digitale Zorg

‘Iedereen wordt verder geholpen’ lijkt een prima motto voor deze stichting, die is opgericht door een team van specialisten en servicemedewerkers uit de zorg. Dit om zorg voor iedereen toegankelijk te maken via de digitale snelweg, met de voortdurende hulp en steun van partners en deelnemers.

6
7
11