Zorgverzekeraars in Medimate

Toeval of niet?

Gisteren eervolle vermelding

Veelbelovend bedrijf

Gisteren noemde de rector magnificus Ed Brinksma (Universiteit Twente) tijdens een rede in het Gemeentehuis ( Trendcongres) te Hengelo het bedrijf Medimate als een van die bedrijven die het zo goed doen. Immers zij zijn actief op het grensvlak tussen innovatieve aandachtsgebieden.

Medimate

Een dag later (29 maart 2012) dit persbericht: “Medimate vergroot zelfstandigheid patiënt”.

Zorgverzekeraars participeren in Medimate

Vandaag is bekend geworden dat de participatiefondsen van Achmea en De Friesland Zorgverzekeraar gaan participeren in de verdere ontwikkeling van Medimate. Met behulp van Medimate’s Multireader en wegwerp lab-chips kunnen gemakkelijk en snel de waardes van specifieke stoffen in het bloed en urine door een patiënt zelf worden gemeten. Bijvoorbeeld lithium in het bloed van patiënten met een bipolaire stoornis. Hierdoor is het ziektebeeld beter onder controle te houden, hoeft de patiënt minder vaak naar het ziekenhuis en kunnen zorgkosten worden beperkt.

Huub Maas

Doorontwikkelen

Directeur Huub Maas reageert enthousiast op de deelname van de zorgverzekeraars in Medimate. ‘Op dit moment zijn we bezig om de toepassingen voor Medimate  uit te rollen. Voor andere  ziektebeelden zoals bijvoorbeeld nierfalen en hypertensie worden momenteel  lab-chips ontwikkeld die het zelfmeten en daarmee zelfmanagement mogelijk maken. Door te participeren in Medimate onderstrepen Achmea en De Friesland vertrouwen te hebben in deze zorginnovatie’, aldus Maas.

Participatiefondsen

Achmea en De Friesland zijn overtuigd van de meerwaarde en de innovatieve kracht van Medimate en participeren daarom in de onderneming door het nemen van een aandelenbelang via hun participatiefondsen Achmea Zorgparticipaties B.V. en DFZ Participaties B.V.. Deze fondsen helpen jonge innovatieve ondernemingen binnen de gezondheidszorg aan kapitaal en ondersteuning om te kunnen groeien. “Medimate zit aan de voorkant van nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg voor komende jaren. Patiënten die zelf meten, zelf actie ondernemen en zelf kunnen doseren heeft de toekomst. Het zorgt voor grotere zelfstandigheid”, aldus Diana Monissen, voorzitter raad van bestuur De Friesland Zorgverzekeraar. “Daarnaast voorkomt het herhaald en vaak onnodig ziekenhuis bezoek. Zo vergroot het de kwaliteit van leven en bespaart het op onnodige zorgkosten”, aldus Roelof Konterman, voorzitter divisie Zorg & Gezondheid van Achmea.