Windesheim en maatschappelijk debat

Hogeschool Windesheim

Dr. Anne-Mei The

Derde peiler

Dr. Anne-Mei The stelt het zeer duidelijk als Lector palliatieve zorg, ethiek en communicatie Windesheim. Het initieren van of deelnemen aan het maatschappelijk debat wordt de derde peiler van de Hogeschool Windesheim.Bij de opening van het nieuwe hogeschooljaar op 1 september 2010 te Zwolle steelt Dr.Anne-Mei The de show met een indrukwekkende voordracht over de versmalling en de kaalheid van een deel van de zorg, waarover wij liever niet praten.

Anne-Mei The (midden)

Boodschap

Tijdens haar lezing schuiven op de achtergrond zwart-wit foto’s voorbij die kennelijk in een verpleeghuis  omgeving zijn gemaakt en die niets te raden overlaten. Het is duidelijk: de Hogeschool moet een boodschap uitdragen naar de samenleving.

Voordracht Anne-Mei The

Evidence

Eerder al betoogden Prof. dr. Frans Leijnse ( Lector Kenniscirculatie aan de Hogeschool van Utrecht en Hoogleraar Onderwijs en Arbeidsmarkt aan de Open universiteit in Heerlen) en professor dr. Albert Cornelissen (voorzitter college van Bestuur Windesheim) dat de peilers Onderzoek en Onderwijs in combinatie onlosmakelijk de basis vormen van het moderne HBO onderwijs. Niets ” toegepast ” onderzoek, maar gewoon wetenschappelijk onderzoek naar evidence!