Vochtige doekjes…

Hygiene

Dat is even schrikken!

Kun je het je nog voorstellen anno 2011?

Een hygiëniste onlangs in niet nader te noemen ziekenhuis:’Toetsenborden maken wij schoon met vochtige doekjes’.Mogelijk geeft dat betrokkene een goed gevoel, maar met bacteriologische hygiëne heeft het niets te maken.  Mocht je daaraan nog twijfelen? Al in 2008 is er op gewezen. De ontwikkelingen zijn niet stil blijven staan, want enerzijds is resistentie van bacterieen steeds meer een probleem geworden en anderzijds dringt ook ‘mobiel’ steeds meer door tot in het hart van onze zorginstellingen.

Probleem al eerder onderkend (Bron: Stentor 11 augustus 2008)

Vraagtekens

Het Magazine Nursing stelt vraagtekens bij de massale introductie van ‘mobiel’ op de ziekenhuisvloer. De titel spreekt voor zich: Onderzoek hygiene smartphone en tablet nodig. Lees hier. De auteur in een interview “Ik krijg de vraag voorgelegd of de bacteriologische richtlijnen hier iets over zeggen. Dat blijkt niet het geval!”

Computable

De Hoofdredacteur van het toonaangevende Computable reageert verrast.Veel van zijn lezers zijn actief in de gezondheidszorg. “Een onderzoek naar de bioburden op tablets en het effect daarop van Nanocoating ( Redactie: Environ-X  van Nanoservices) kan rekenen op publiciteit vanuit Computable”.

Bericht ook aangemeld bij Nu.nl