CleVR Virtual Reality

GGZ Kennisdag 2013

Ambulantisering in de GGZ

Bijdrage Virtual Reality

“VR (Virtueel Reality) heeft de toekomst”, aldus een overtuigde oprichter en CEO van CleVR, Guntur Sandino. “Diverse aandoeningen kunnen in een aantal sessies worden behandeld” zo vult collega Huib Piguillet aan. Beiden studeerden Technische Informatica in Delft. Het bedrijf presenteert zich op 7 februari 2013 op de informatiemarkt die gekoppeld is aan de drukbezochte GGZ Kennisdag 2013 in de stemmige Beurs van Berlage te Amsterdam.

Guntur Sandino

3-4 virtuele werelden

In april 2012 is CleVR van start gegaan. Dat wel na een voorbereiding van anderhalf jaar met 3 tot 4 man. Er zijn 3-4 virtuele werelden gecreëerd. Een enorme investering in tijd en geld Dit dank zij een private investor. Scenario’s zijn te bewerken met een editor. Er is sprake van snelle acceptatie. VR valt onder ‘serious gaming’  volgens Guntur Sandino. Het is echter veel persoonlijker. Zo kan de therapeut een scenario manipuleren.  Bijvoorbeeld de sfeer droevig maken. Het is allemaal wetenschappelijk gevalideerd. Hartfrequentie en huidgeleiding registreren eventueel de mate van stress van de patient/client. Er zijn verschillende configuraties op de markt. Apparatuur kan ook geleased of gehuurd worden. Een behandeling behoort volgens Huib in het basispakket. Afnemers zijn instellingen als PsyQ en Parnassia, maar ook zelfstandig werkende therapeuten. Vooral de prijs van de hardware vormt een belemmering (bijvoorbeeld bril alleen al € 1000). Dat zal veranderen. De auteur maakt een virtuele vliegreis en is zeer onder de indruk!

Auteur met de bril van € 1000..

Toekomstmuziek

CleVR is ook betrokken bij robotica. Een robot die via virtual reality de bedrading van een explosief kan vaststellen. Waar sta je over vijf jaar is de laatste vraag aan Guntur Sandino: Verkoop buiten Europa. Uitbreiding van de indicaties. Behandeling voor psychose, agressie, spraakangst, sociale fobie en trauma…

Links
http://clevr.net/
http://www.trimbos.nl/nieuws/trimbos-nieuws/ggz-kennisdag-2013-over-ambulantisering-in-de-ggz
http://twileshare.com/bxvt