Telefacing

Internet-Acquisitie

   Skype of toch wat anders

Meer dan een kunstje

In de bibliotheek werd mijn aandacht getrokken door een boekwerk met de titel Telefacing. Daaronder op de cover “het nieuwe acquireren”. Een boek uitgegeven in 2012 (ISBN 978-90-430-2540-9). Geschreven door Ron van der Maarel & Joost Zonneveld. Aan de binnenzijde: “uitleg voor managers en verkopers van een nieuwe methode om via internet klanten te werven”. Is dat dan wat anders dan SKYPE  gebruiken?  Hiermee was meteen mijn belangstelling gewekt.  En inderdaad: het is heel wat anders! Het beslist niet mijn bedoeling om hier een boekbespreking te houden. Maar ik kom tot de conclusie dat de in dit boek beschreven technieken geheel of gedeeltelijk heel goed van pas kunnen komen bij andere doelgroepen.

Auteur in actie met Skype

Medical Writer

…Professionals als ikzelf (‘medical writer’), die regelmatig onderzoekers of ondernemers in binnen-en buitenland online interviewen. Immers ook daarbij gaat het om de juiste sfeer te treffen. Dat vraagt aandacht voor de techniek, maar ook voor heel veel omgevingsfactoren. Een voorbeeld? Zie de rommelige boekenkast op de achtergrond bij mij. Vermijd tegenlicht, zorg voor een rustige achtergrond. Een ingebouwde webcam heeft als nadeel dat het standpunten zelden goed is en je de gesprekspartner nooit aankijkt. Aldus de auteurs van het boek.

Source: SeeEye2Eye

Periscoop

Een oplossing als SeeEye2Eye maakt daartoe gebruik van een periscoop op je laptop. Maar ook is er Iris2Iris. Voor de zorgsector (zorgverzekeraars, helpdesks en ook vormen van eHealth) zijn hier beslist lessen te leren. Om te beginnen dit boek maar eens aanschaffen!