Van zonnecellen blij !

LEDs boven schooldeur

De buitenkant van de school waar de dochter van Sophia Schmidt-van Veen lessen volgt is behangen met LED lampjes die werken op zonne-energie. Dat geeft de leerlingen en ouders een blij gevoel en energie. Dichter bij huis haar persoonlijke betrokkenheid bij duurzaamheid: een voetbal die niet alleen rond is ,maar ook duurzaam. Bedoeld voor al die Afrikaanse kinderen die aangestoken door de WK graag zelf willen voetballen. De bal is ook nog zichtbaar in het donker (glowball). Philips (lees

Sophia met bal bij zonnecelpaneel

Verbroedering

De Stichting “The Right to Play” benadrukt het belang van het samen spelen en voetballen van kinderen van voormalig tegenstanders. Hutu’s en Tutsi’s kunnen alleen zo verbroederen. Lees: hier. De slogan luidt “Philips verlengt de dag“. Het wordt ’s avonds vaak al om half zeven donker.Daarbij gaat het niet alleen om voetballen, maar ook het ’s avonds kunnen lezen en studeren. Daarvoor dient een lantaarn  (Uday Lantern) die oplaadbaar is op verschillende manieren.
Ruud Gullit treedt als champion op. Deze keer eens niet narigheid als aids of burgeroorlog in Afrika, maar samen met kinderen leuke dingen doen. Kortom het goede nieuws uit Afrika. Zo ook, Lornah Kiplagat.

Harry Hendriks (Philips) bekijkt videoboodschap van Kiplagat

Reversed Innovation

Philips benadrukt dat Afrika een continent is met heel veel mogelijkheden. Zeker kunnen wij ook weer van de ervaringen daar leren: reversed innovation!