Twitteraars 55+

FD Persoonlijk

Twitteraars 55+

Publicatie van 16 maart 2013

Het Financieel Dagblad presenteert (in FD Persoonlijk van 16 maart 2013)  een aantal ‘grijze’ twitteraars. Twee heren en een dame. De meest basale gegevens zijn in onderstaand schema door mij samengevat.

Data (Financieel Dagblad Persoonlijk)

Tussenevaluatie

Is er iets af te leiden uit deze gegevens? Door het bekijken van de absolute getallen maar ook de verhoudingen, met name ook de Twitterratio lukt dat aardig.  Uiteraard onder enig voorbehoud. Cathy van Beek toont zich een duidelijke communicator. Haar brede belangstelling en netwerk blijkt uit het gegeven dat het (grote) aantal volgers praktisch gelijk is aan het aantal twitteraars die zij zelf volgt (ratio=1.03). Maar zij brengt veel nieuwsfeiten en werpt zich ook in de discussies gezien het aantal Tweets. Iets dergelijks geldt ook voor Kees Mulder (ratio 1.08), die verhoudingsgewijs nog veel meer reageert. Van dit trio wijkt Carel Bikkers wel af met een ratio > 5. Hij lijkt minder belangstellend naar wat anderen mogelijk te zeggen hebben via social media?

Carel Bikkers’s Twitter Ratio Badge

 

Data

Weer even anders..

Deze tabel laat  een wat ander beeld zien. Oud politicus Willem Aantjes heeft een patroon dat wel wat lijkt op dat van Rupert Murdoch. Af en toe reageren deze bedaagde heren nog wel, enkele bronnen volgen ze, maar vooral anderen zijn geinteresseerd in deze iconen!  Daarbij is de uitstraling van Willem Aantjes praktisch zeker beperkt tot Nederland. Ruppert Murdoch is een wereldspeler en zijn ratio is gigantisch. Opmerkelijk: Patroon van Richard Branson lijkt wel wat op dat van Cathy van Beek met de aantekening dat Branson een wereldwijd publiek weet te boeien met 3 miljoen volgers…( ratio 789)