(Tele)nachtzorg

eHealth

Het zou zomaar kunnen dat de Baalderborg Groep destijds als eerste in ons land gebruik is  gaan maken van Nachtzorg (op afstand) in de gehandicaptensector.

Baalderborggroep

Als ‘first mover’?

Van 22.30 uur tot 7.00 uur waakt het Nachtzorgteam over cliënten die wonen in een huis dat is aangesloten op het Nachtzorgsysteem. Via computerschermen komen oproepen van cliënten binnen, maar wordt ook geluisterd en geanalyseerd. Desgewenst stuurt de dienstdoende medewerker een collega naar een cliënt toe om te kijken wat er aan de hand is.

Nachtzorg (rechts: Directeur Kees Erends Baalderborggroep)

)

Overtuigingskracht

Kees Erends (Directeur Baalderborg Groep):”Het kost nog wel eens overtuigingskracht om ouders/verzorgers die een gehandicapt kind aan onze zorg toevertrouwen,ervan te overtuigen dat deze aanpak goed is. Wij zijn er zeker van dat het veel beter is dan een loslopende medewerker die niet op alle plaatsen tegelijk aan zijn. Wij hebben daarvoor ook inmiddels wel de bewijzen.Indien nodig kunnen wij een beroep doen op de overtuigingskracht van een groep ouders-ervaringsdeskundigen. Dat helpt enorm”.

Camerabeeld (Overdag)

Sensoren

“Bij de Nachtzorg maken we gebruik van sensoren en videosystemen, maar ook de mail bewijst goede diensten. Via de mail wordt bijvoorbeeld overdag bericht dat een cliënt pas rond middernacht thuiskomt. Dat is prettig om te weten voor de dienstdoende medewerker van de Nachtzorg”. Het centrale Nachtzorgsysteem wordt ook ingezet bij een activiteit als de Baalderschans.