Tekenen zieke kinderen

Stripboekenbeurs

Cool en koel

Op een warme dag is een kerkgebouw een oase van koelte en rust. Op zaterdag 19 mei 2012 is dat laatste enigszins verstoord door geroezemoes en visuele prikkels. In de Grote of Sint Michaëlskerk in Zwolle staan stripfiguren en kartonnen dozen met stripboeken opgesteld. Maar ook hangt daar aan de wand de banier van de Isala klinieken?  Dat roept vragen op. De Stichting Tekenen voor kinderen, waarvan Jan Terlouw Ambassadeur is, heeft hier een kraampje ingericht. Tegen een kleine vergoeding zijn ten behoeve van de Stichting een aantal vormgevers actief.

Info website:

Dit jaar heeft de beurs het thema “Ziekenhuis”. De gehele opbrengst van de veiling zal ten bate komen van de Amalia Kinderafdeling van de Isala Klinieken te Zwolle. Er zullen tekeningen worden geveild van zowel tekenaars die wel als niet aanwezig zullen zijn op de beurs. Het merendeel van de tekeningen zullen het thema “Ziekenhuis” hebben, en zijn speciaal voor de veiling gemaakt. Naast tekeningen zullen er ook andere kavels geveild worden. Op www.isala.nl typt u onder zoeken “kinderafdeling” in, dan komt u op de pagina van de kinderafdeling, daar kunt u een overzicht zien van de Amalia Kinderafdeling.

eHealth=Zorg op afstand

ik draag ook mijn steentje bij aan de Stichting. Edwin Stierman (Minotaurus) tekent voor mij zijn impressie van eHealth.  Zorg op afstand?! Afstandelijk?