TEDxMaastricht>>Zwolle

TEDx

Future of Health

Live Webcast Windesheim

‘The Future of Health’, een conferentie van TEDxMaastricht die plaatsvindt op 2 april 2012, is rechtstreeks te volgen bij Windesheim. Tijdens het evenement zullen nationale en internationale sprekers hun ideeën en verhalen over de toekomst van de gezondheidszorg delen met het publiek.Het programma duurt van 09.00 tot 17.00 uur en de simulcast vindt plaats in het hoofdgebouw van Windesheim. Iedereen die geïnteresseerd is kan het programma, of delen daarvan, gratis bijwonen.

Tweede editie

Op 2 april wordt de tweede editie van TEDxMaastricht gehouden. Windesheim is simulcastlocatie waardoor het programma rechtstreeks is te volgen op de hogeschool.Het doel van TED-bijeenkomsten is ‘ideas worth spreading’ ofwel waardevolle ideeën met anderen te delen. Sprekers krijgen daar elk 18 minuten de tijd voor, de voertaal is Engels.

Vorig jaar: Eerste editie (Screendump) TEDxMaastricht

Scenario

TEDxMaastricht gaat dit jaar over de Future of health: ‘where are we headed?’ Vanuit dit thema worden vijf onderwerpen belicht die het brede terrein van gezondheid en zorg, genezen, preventie, onderzoek en leefstijl beslaan.
De vijf thema’s zijn:
• Medicine around the World
• Health is a data problem
• E-health is Empowered-Health
• To talk or not to… listen
• The gamification of health.

Sprekers

Wilt u weten wie er spreken – er worden ruim 32 sprekers verwacht – raadpleeg dan de site van TEDxMaastricht.
Enkele sprekers: Janneke Wittekoek (cardioloog), Peter Nicks (maakt momenteel een documentaire over de impact van het gezondheidszorgsysteem van de VS, Jelle Barentsz (radioloog), Cathy van Beek (lid Raad van Bestuur RUMC), Roni Zeiger (dr. Google Health), Maarten Lens-Fitzgerald (from E-patiënt to ex-patiënt) en Marion Coster over compassion for care.

NB. Aansluitend masterclass

Aansluitend aan TEDxMaastricht organiseert Windesheim om 17.15 uur een masterclass over compassie in de zorg. Deze masterclass wordt gegeven door Margreet van de Cingel.
Zij onderzoekt hoe een moreel concept als compassie in de zorg als theoretisch model kan worden aangeboden.

Who cares?

Zowel het faciliteren van TEDxMaastricht als de aansluitende masterclass maken deel uit van Who cares?, een reeks activiteiten die Windesheim organiseert naar aanleiding van 2012, European Year of Active Aging and Solidarity between Generations. Meer informatie over dit programma kunt u hier vinden.