Stilstaan bij Bob Hanf

Veelzijdig kunstenaar

Componist

Dodenherdenking en Herdenkingsconcert

Het is  tamelijk fris tijdens de stille tocht op de avond van 4 mei 2012 in Zwolle. Als je dan  in de Samuel Hirschstraat langs de synagoge komt krijg je zelfs kippenvel. Traditiegetrouw staan daar als de stoet voorbij komt de toegangsdeuren wijd open en is het interieur hel verlicht.

1894-1944

Een uurtje later bevind ik mij in diezelfde synagoge waar een concertprogramma met werken van Bob Hanf wordt uitgevoerd. De in 1944 in Auschwitz vermoorde Bob Hanf was een veelzijdig joods kunstenaar. Ik had een maand geleden in de uitverkoop bij boekhandel Waanders een publicatie (inclusief CD) over deze Bob Hanf aangeschaft en was daarvan zeer onder de indruk. Ruth Tillema-Hanf heeft de aanzet gegeven bij de totstandkoming van dit boekwerk, omdat zij ‘Oom Bob’ heeft meegemaakt. Zij en enkele tientallen bezoekers zijn getuige van een prachtig optreden.

Ruth Tillema-Hanf

Zie voor meer details de tekst van de uitnodiging

Concert Vers Ensemble met werk van Bob Hanf
vrijdag 04 mei 2012
de Synagoge
Samuel Hirschstraat
Zwolle
Ruth Tillema
Concert Vers Ensemble met werk van Bob Hanf
Dit concert vindt plaats na de Stille Tocht en de Herdenking bij het Oorlogsmonument. Aanvang: 21.00 uur, vanaf 20:15 uur kunt u daar een kopje koffie of thee krijgen.
Entree: € 10,- (kaarten ter plekke verkrijgbaar, reserveren niet mogelijk)

Bob Hanf

Bob Hanf was violist, componist, schilder en schrijver werd in Auschwitz vermoord. Op 4 mei 2012 wordt onder meer een onlangs teruggevonden strijkkwartet van hem uitgevoerd door het Vers Ensemble.

Programma

Strijkkwartet – Bob Hanf Vers Ensemble
viool 1 Annemarie van Viegen
viool 2 Isabelle Doodhagen
altviool Meike Abels
cello Nelleke Hoekstra

Kleine Suite – Bob Hanf
viool Reinette Thiadens
(bas)klarinet Gerard Zuyderhoff

Zang uit Mijmeringen
stem Gerard Zuyderhoff

Kaddish – Ravel
klarinet Gerard Zuyderhoff